BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 96
maig 2013

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
Al maig s’inicien les grans rutes circulars de muntanya amb BTT pel Pirineu de Lleida. Pedals de Foc, Pedals d’Occitània, Era Roda, Trinxat BTT, Urgellet Pic de l’Orri i Volta Cadí-Moixeró són algunes de les propostes que permeten als afeccionats a aquest esport conèixer alguns dels paisatges més atractius i emblemàtics del Pirineu. Enguany s’estrena la ruta Pedals del Pedraforca.
L’ós s’ha convertit en els darrers temps en un nou reclam turístic per a les comarques del Pirineu de Lleida. Des de la seva reintroducció el 1996, trenta plantígrads, una espècie protegida i representativa del territori, han nascut al Pirineu i al voltant d’una vintena freqüenten la zona lleidatana, en concret els boscos d’Aran, Alt Àneu i Lladorre.
Balaguer disposarà a partir del 3 de maig del Museu de l’Or o Centre d’Interpretació de l’Or, el segon d’aquestes característiques a Europa, que s’afegirà als nombrosos atractius turístics que té la capital de la Noguera. Amb aquest equipament es posa en relleu la importància del Segre en l’extracció d’aquest metall preciós.
El complex d’esquí lleidatà situat a la Val d’Aran ajorna el tancament fins al 5 de maig i es convertirà d’aquesta manera en l’última de les estacions d’esquí al Pirineu (i una de les últimes de l’Estat espanyol) a tancar portes. Baqueira Beret, amb gruixos de 60 a 280 cm de neu primavera i 34 quilòmetres d’àrea esquiable, romandrà oberta durant tota la setmana coincidint amb el pont de l’1 de maig,
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha organitzat la primera trobada d’instagramers, que ha consistit en una sortida amb raquetes pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, amb la participació d’una trentena d'usuaris de l’aplicació per a mòbils Instagram procedents de diversos indrets de Catalunya.
 
Verdú, a la comarca de l’Urgell, ha inaugurat a mitjan abril el refugi per als pelegrins del Camí Ignasià, situat a la casa natal del missioner jesuïta Sant Pere Claver, que permetrà acollir una trentena de persones que facin la travessia.
El municipi de Camarasa, a la Noguera, ha estrenat l’Espai Orígens, un centre de divulgació del patrimoni natural, cultural i històric del territori del Montsec (a les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà) amb l’objectiu de potenciar-lo turísticament i dinamitzar-lo econòmicament. L’espai aposta pel turisme sostenible i respectuós amb el medi ambient.
L’Alt Urgell ha afegit un altre atractiu a la seva extensa oferta turística. Es tracta de la ruta de senderisme “El Camí de Retrobament”, que uneix els territoris de l’Alt Urgell, Andorra i l’Arieja per mitjà d’antics senders de pastors i que té com a objectius la valorització dels territoris i del patrimoni natural i cultural dins d’una lògica sostenible.
Els visitants que es desplacin a les Terres de Lleida tindran a la seva disposició un extens programa de fires comercials, mostres de productes artesanals, festes tradicionals, aplecs i activitats esportives, que complementarà la seva estada tant a les comarques de muntanya com a la plana.