CONÈIXER A FONS EL DOMINI ESQUIABLE DE BAQUEIRA BERET I GAUDIR DE LES JORNADES DEL CAVIAR A LA VAL D’ARAN

 

L’estació d’esquí de Baqueira Beret ofereix aquesta temporada com a novetat la possibilitat de fer recorreguts per tot el domini esquiable, d’una manera divertida i original, per mitjà del programa anomenat Safari. D’altra banda, del 4 al 10 de març se celebra a la Val d’Aran la cinquena edició de les Jornades Gastronòmiques del Caviar.
 

El complex hivernal de Baqueira Beret, a la Val d’Aran, ofereix als esquiadors una manera divertida i original de conèixer tot el domini esquiable. Es proposen diferents recorreguts d'acord amb el nivell amb safaris blau, vermell i negre. A més d’explicar el traçat de les pistes, els organitzadors faciliten informació molt útil com ara el temps aproximat del recorregut, els punts on es pot recuperar les forces o els llocs des d’on es poden contemplar les millors vistes de l’estació i de la Val d’Aran. 

Cada proposta de safari disposa de diferents mapes, molt complets, i explicacions exhaustives. El safari blau, per a l’esquiador mitjà iniciat, té el punt de sortida al Cafè Baqueira 1.800 i acaba a Baqueira 1.500, després de recórrer 25,3 km, amb un desnivell acumulat de 3.566 m. El safari vermell, per als bons esquiadors que gaudeixen de les pistes més atrevides, té un recorregut de 37,13 km i un desnivell acumulat de 7.097 m. Finalment, el safari negre, reservat als esquiadors experts, recorre 23,11 km de les pistes més difícils de l’estació, amb un desnivell acumulat de 4.468,10 m. 

V Jornades Gastronòmiques del Caviar
Durant la setmana del 4 al 10 de març se celebra a la Val d’Aran la cinquena edició de les  Jornades Gastronòmiques del Caviar i els seus derivats. Es tracta d’un esdeveniment gastronòmic que ofereix menús, degustacions i broquetes amb caviar Nacarii, un producte que s’elabora des de l’any 1999 a la piscifactoria de Les. Enguany hi participen un total de cinc restaurants: Era Coquèla, Urtau, Era Mola, Er Occitan, Esquirò i el bar Hosteria Catalana.

“Mes deth Caviar” és una iniciativa que vol potenciar el turisme gastronòmic amb productes elaborats a la Val d’Aran, com el caviar Nacarii, inclòs a la Marca de Garantia Productes dera Val d’Aran.

Durant la setmana del caviar es mostraran les originals i exquisides propostes dels xefs. Aquesta mostra gastronòmica se centra en plats elaborats amb caviar produït a la Val d'Aran i en la carn dels esturions criats en una piscifactoria a la capçalera de la Garona.

L’activitat es pot complementar amb una visita guiada al centre de producció de Caviar Nacarii, on es podrà conèixer la història, la cultura i la producció de l’"or negre” de la gastronomia. Cal recordar que la Val d’Aran és una de les quatre productores a Espanya de caviar i que exporta a països com Portugal, França, Alemanya, el Japó o fins i tot l’emirat àrab de Dubai.

A més, també s’ofereix la possibilitat de conèixer els tractaments de bellesa a força de caviar natural que ofereixen les Termes de la Baronia de Les, o submergir-se en les seves aigües sulfuroses, com ja van fer els romans quan van arribar en aquesta vall.

Més informació:

Torisme Val d’Aran
Tel. 973 64 06 88
Web: www.visitvaldaran.com 

Baqueira Beret
Tel. 973 63 90 25
Web: www.baqueira.es