BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 94
març 2013

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
L’estació hivernal d’Espot Esquí, al Pallars Sobirà, acollirà de l’11 al 17 de març els Campionats del Món de Telemark 2013, amb la participació d’un centenar dels millors esportistes de l’especialitat procedents de més de 15 països. És la primera vegada que Espot celebra un Campionat del Món de la Federació Internacional d’Esquí (FIS).
Les generoses nevades caigudes en les darreres setmanes han permès que les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida acumulin uns gruixos de neu de màxima qualitat i que les instal·lacions estiguin a disposició del públic en les millors condicions. D’aquesta manera, Baqueira Beret ha confirmat que allarga una setmana la temporada d’esquí fins al 7 d’abril, quan en principi era previst tancar l’1 d’abril, i segurament també obrirà els caps de setmana fins al maig. Altres complexos hivernals lleidatans estudien seguir les seves passes.
Albert Marimon, el responsable de la cuina del restaurant La Cava de Tàrrega, va ser proclamat millor Cuiner de l’Any 2012 en el marc del premi que atorga el Fòrum Gastronòmic de Girona 2013. El guardó, que arriba a la tercera edició, vol distingir i donar a conèixer els professionals que s’esforcen a fer difusió de la cuina elaborada amb productes de proximitat. Amb aquest premi es reconeix la gastronomia de les comarques de Lleida, un dels principals elements turístics del territori. 
Les comarques de Lleida acullen durant l’any nombroses caminades que serveixen per mostrar als participants la riquesa natural i arquitectònica del territori. Una de les més multitudinàries és la Marxa dels Castells de la Segarra, que enguany arriba a la catorzena edició i que, a més de ser un esdeveniment esportiu de primer nivell, té l’objectiu principal d’impulsar la ruta turística dels Castells de la Segarra. 
El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici va rebre durant l’any 2012 un total de 299.658 persones, de les quals un 82% procedien de Catalunya o de la resta de l’Estat espanyol, mentre que el 18% restant van ser visitants estrangers provinents de fins a 63 països diferents.
 
La comarca del Pallars Sobirà disposa d’un nou mapa plegable informatiu de pesca, que recull tots els punts possibles per a la pràctica d’aquesta modalitat esportiva, que és una aposta turística important per al territori, i la normativa vigent en cada espai. El Pallars Sobirà, conjuntament amb el Conveni Pallaresa i el Consorci de Pesca de l’Alt Pallars, han estat els encarregats d’editar per primera vegada el tríptic.
L’estació d’esquí de Baqueira Beret ofereix aquesta temporada com a novetat la possibilitat de fer recorreguts per tot el domini esquiable, d’una manera divertida i original, per mitjà del programa anomenat Safari. D’altra banda, del 4 al 10 de març se celebra a la Val d’Aran la cinquena edició de les Jornades Gastronòmiques del Caviar.
Les comarques de Lleida tindran un gran protagonisme en la 93a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, ja que acolliran tres etapes, amb dos inicis de la prova (a Rialp i a Almacelles) i dos finals (a Port Ainé i a Lleida). La cursa ciclista d’àmbit internacional es retransmetrà en directe arreu per mitjà dels canals de televisió Eurospot, Teledeporte i Esport 3, la qual cosa permetrà mostrar al món els atractius turístics del territori.
El Pallars Jussà continua la seva promoció turística. La darrera novetat ha estat la publicació de la guia d’ecoturisme "Tremp, un esclat de natura al teu abast. Ecoturisme al municipi més gran de Catalunya". L'objectiu del projecte és donar a conèixer els atractius naturals del municipi i les possibilitats per practicar-hi ecoturisme i, a la vegada, donar un impuls al desenvolupament d'aquesta modalitat turística sostenible en una zona privilegiada del Prepirineu català.
Les Terres de Lleida acullen el mes de març diferents manifestacions firals comercials        –entre les quals destaca la Fira de Sant Josep de Mollerussa–, festes tradicionals i nombroses cites esportives relacionades amb la neu, a més dels actes relacionats amb la Setmana Santa.