BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 93
febrer 2013

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
Les noves propostes turístiques de les comarques de Lleida tenen un lloc destacat en l'oferta turística de Catalunya present a la 33a edició de la Fira Internacional de Turisme-Fitur 2013, que se celebra del 30 de gener al 3 de febrer a Madrid.
La Diputació de Lleida ha posat en marxa l’AraLleida365, la nova aplicació informàtica per a mòbils intel·ligents que permet consultar durant els 365 dies de l’any informació detallada i actualitzada sobre les principals activitats turístiques del territori de Lleida. Més endavant, l’aplicació inclourà rutes i packs turístics.
La Diputació de Lleida va fer públics el dissabte 26 de gener els autors guanyadors de la vint-i-quatrena edició del Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, que enguany ha destacat tant per la qualitat dels treballs presentats com per la diversitat dels temes i dels àmbits geogràfics tractats. El “Pica d’Estats” és un certamen anual convocat pel Patronat de Turisme de la Diputació que engloba 8 categories i té una dotació econòmica de 36.000 €.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va lliurar un casc amb la nova imatge de la marca turística "Ara Lleida" als pilots lleidatans Marc i Àlex Màrquez en el decurs de la recepció que va oferir la Diputació en reconeixement als seus èxits en el món del motociclisme i a la promoció i a la projecció internacional que fan de les comarques lleidatanes. L’ens és un dels patrocinadors del bicampió mundial Marc Màrquez des que va irrompre en el món de la velocitat.
Les generoses nevades caigudes en els darrers dies han augmentat de manera molt considerable la quantitat de neu acumulada al Pirineu lleidatà i han permès que les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida puguin estar obertes de manera conjunta per primera vegada durant aquesta temporada.
 
L’entrada en funcionament el passat 4 de gener del desdoblament de tot l’Eix Transversal (C-25), que uneix Cervera (la Segarra) i Riudellots de la Selva (la Selva), amb el consegüent increment d’usuaris que utilitzaran aquesta infraestructura viària, es veu com una oportunitat per al sector turístic del conjunt de la demarcació de Lleida.
La nova temporada del conjunt romànic de la Vall de Boí va començar a mitjan gener amb quatre esglésies obertes diàriament al públic després de l’ERO que va afectar el 2012 la plantilla del Centre del Romànic i que va suposar el tancament, durant bona part de l’any, de la majoria de temples. Així, els turistes poden visitar ara Sant Climent de Taüll, Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí i Santa Eulàlia d’Erill-la-Vall.
El municipi d’Almenar, a la comarca del Segrià, ha estrenat el Museu Etnològic del Món Agrícola, Museu Casa Tonot, amb centenars de peces com ara instruments i eines del camp i estris domèstics, cedides per veïns i col·laboradors.
Els actes al voltant del Carnaval i les competicions esportives a la neu, a més de les fires, són les activitats més destacades del mes de febrer a les Terres de Lleida. També cal fer esment de l’Animac. Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya i de festes tradicionals com el Santíssim Misteri de Cervera i el Brut i la Bruta de Torà.