BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 92
gener 2013

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una mitjana d’ocupació turística que podria situar-se al voltant d’un 70% durant les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis a les comarques del Pirineu de Lleida amb estacions d’esquí, durant els 12 dies que van del dimecres 26 de desembre, festivitat de Sant Esteve, fins al diumenge 6 de gener, dia de Reis.
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i Rumbo, l’agència de viatges on-line líder en vendes a l’Estat, han arribat a un acord per promocionar i impulsar conjuntament el turisme de les comarques de Lleida. Aquest conveni, que té com a objectiu incrementar les vendes i les pernoctacions de viatgers a Lleida, també permetrà enriquir l’oferta dels productes turístics de qualitat i reforçarà la imatge de marca de la demarcació de Lleida com a destinació turística.
La candidatura del Montsec és molt a prop d’obtenir la certificació de destinació turística Starlight. Els auditors de la Iniciativa Starlight, vinculada a la UNESCO, situen el Montsec entre els deu indrets del món de major excel·lència per a l’observació del cel i veuen en el projecte el motor de futur del turisme del coneixement i la ciència.
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha estat guardonat amb l'Espiga d'Or del Turisme Rural en reconeixement a la divulgació, la difusió i el suport que amb la marca "Ara Lleida" ha donat al sector del turisme rural de les comarques lleidatanes.
El Museu de Joguets i Autòmats de Verdú-Col·lecció Mayoral canviarà de rumb després de les festes de Nadal i es convertirà la tardor del 2013 en un Museu d’Art modern i contemporani. Per tancar aquesta etapa, que va començar el setembre del 2004, el museu organitza fins al 5 de gener la campanya “50 dies, compte enrere!”, amb desenes d’activitats per a tota la família i una gran festa de cloenda.
 
El parc de fauna o zoològic de la Val d’Aran, situat al municipi de Bossòst, obrirà al març del 2013 i es convertirà en un element turístic que dinamitzarà l’economia del Baish Aran i de tot el conjunt de la Val d’Aran. L’equipament, que rep el nom d’Aran Park, ja acull diferents espècies d’animals, dels quals sobresurten els óssos i els llops, i es preveu que el primer any registri prop de 20.000 visitants. 
Aquest mes de desembre han començat les obres de restauració del Campanar de la Seu Vella, l’antiga catedral de la ciutat de Lleida, important focus d’atracció turística i una de les joies de l’arquitectura medieval europea.
La Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques, considerada pionera ja que va ser la primera de la comarca a fundar-se com a sindicat agrícola el 1912, ha celebrat els 100 anys d’existència i consolida la importància de la capital de les Garrigues com un dels centres neuràlgics de la Ruta de l’Oli.
Els tradicionals pessebres vivents, els parcs de Nadal per als infants i les cavalcades dels Reis Mags protagonitzen els primers dies de l’any a les comarques de Lleida. A mitjan gener diverses poblacions celebraran les festes dedicades a Sant Antoni i Sant Sebastià, mentre que a les estacions d’esquí tenen lloc diferents competicions relacionades amb la neu.