BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 91
desembre 2012

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
Les intenses nevades caigudes la darrera setmana de novembre a la major part del Pirineu amb gruixos importants auguren un bon començament de campanya aquest cap de setmana i pel pont de la Constitució. Baqueira Beret i Port del Comte obriran les instal·lacions parcialment el dissabte dia 1 (Boí Taüll Resort, Espot Esquí, Port Ainé i Tavascan ho faran el dia 6) i, si la neu persisteix, esperen oferir la totalitat de les pistes i serveis pel pont de la Constitució i la Puríssima.
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida destinarà enguany 225.000 euros a la promoció turística de la temporada d’esquí amb la nova marca “Ara Lleida” i la campanya publicitària que té com a lema “On la neu, és molt més que neu”. L’acció difondrà les 11 estacions d’esquí alpí i nòrdic del Pirineu de Lleida i també la diversitat de l’oferta turística lleidatana de què el visitant pot gaudir al conjunt de la demarcació durant la temporada d’hivern.
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha canviat la seva imatge corporativa amb un redisseny de la marca “Ara Lleida”. Amb el canvi, es vol donar un nou impuls al distintiu “Ara Lleida” i potenciar tota l’oferta turística de les comarques lleidatanes.
La Universitat de Lleida ha fet una reproducció d'una casa de l'època ibèrica a Verdú (l’Urgell), la primera d’aquestes característiques que s’ha recreat a Catalunya. L’edifici arqueològic s’ha situat al costat del jaciment iber dels Estinclells.
El Conselh Generau d’Aran, per mitjà de l’Agència deth Comèrç d’Aran i amb la col·laboració de Musèus dera Val d’Aran, porta a terme una nova iniciativa de promoció de cara al pont de la Constitució, del 4 al 9 de desembre, en la qual combina comerç i cultura. L’activitat inclou les visites guiades al poble de Vilamòs, a la Fàbrica de la Llana de Vielha i a les esglésies de Santa Maria d’Arties i Santa Eulària d’Unha.
 
El 24è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de premsa escrita, ràdio, televisió i Internet, que convoca anualment el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, ha tornat a tenir una alta participació de periodistes i mitjans de comunicació d’arreu i un nombre de 192 reportatges inscrits, dels quals 21 corresponen a premsa internacional, procedents de 10 països diferents..
En el darrers anys s’ha fet cada cop més freqüent practicar el turisme de l’oli, que consisteix a sortir a comprar a les cooperatives dels diferents pobles de les comarques de Lleida l'oli d’oliva verge extra nou que es comercialitza sota la Denominació d'Origen les Garrigues. Durant la tardor i l’hivern el viatge es complementa amb la visita a les diferents fires que se celebren al voltant del preuat or líquid, amb la descoberta de paisatges i monuments excepcionals.
Les comarques de Lleida ofereixen al desembre una oferta d’oci i activitats culturals molt àmplia, que destaca per la gran varietat de pessebres vivents, parcs de Nadal per a la canalla, concerts i fires i mercats de temàtiques diverses per commemorar la festivitat de Santa Llúcia i les festes nadalenques.