BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 90
novembre 2012

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
Les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida ja estan enllestint les pistes i les instal·lacions per afrontar aquesta temporada 2012-2013, que estarà en ple funcionament pel cap de setmana del pont de la Constitució i la Puríssima. A més, per segon any consecutiu l’Aeroport de Lleida-Alguaire rebrà esquiadors procedents de la Gran Bretanya.
Torisme Val d’Aran du a terme fins al 10 de desembre una important campanya de promoció turística que, amb el nom de “Fotohunting Val d’Aran 2012”, es basa en l’oferta de paquets turístics en format “escapada” guiada que pretén atreure un públic amant de la naturalesa i posar en valor el patrimoni natural aranès.
El Consell Comarcal de les Garrigues ha posat en marxa Oliturisme, la nova marca de les Garrigues, amb la qual es pretén potenciar socioeconòmicament la comarca i promocionar-la arreu per mitjà de l’oli –el producte estrella– i el patrimoni turístic, ja sigui la cultura, la gastronomia o el paisatge de gran qualitat del territori.
El model turístic que millor garanteix el futur de la Vall de Boí és el del turisme actiu, que inclou tots tipus d’activitats lúdiques, esportives, culturals i ambientals, segons l’estudi “Vall de Boí 2020: estratègies i escenaris de futur” dut a terme per l’Institut Superior d’Estudis Turístics (Insetur) de la Universitat de Girona.
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu que el pont de Tots Sants torni a generar una bona ocupació turística a les comarques de Lleida. La millor ocupació turística es produirà en els establiments d'hoteleria situats a la zona del Pirineu, en l'oferta de turisme rural al conjunt de la demarcació i a les places de bungalous pel que fa al sector del càmping.
 
La Iniciativa Starlight, vinculada a la UNESCO, ha admès oficialment el Montsec com a candidat a Destinació Turística. A primers del 2013 es podria rebre la certificació definitiva, que suposaria el reconeixement internacional de la vinculació del projecte turístic de la zona a la qualitat màxima del cel i la seva protecció.
L’Ajuntament del Cogul, a la comarca de les Garrigues, ofereix a partir del 3 de novembre visites guiades a les pintures rupestres de la Roca dels Moros, que són Patrimoni de la Humanitat. L’activitat es pot dur a terme qualsevol dia de la setmana i va a càrrec d’un grup de voluntaris, format per una dotzena de vilatans.
Durant el mes de novembre s’han programat nombroses activitats festives a les diferents comarques de Lleida. Les persones que visitin el territori es trobaran amb fires de tots els àmbits —gastronòmiques, ramaderes, d’artesania, d’antiguitats, comercials i de productes de la terra—, com també molts actes culturals (concerts, obres teatrals, castellers, etc.) i mostres gastronòmiques.