BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 89
octubre 2012

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
La Val d’Aran disposa d’un nou i apassionant parc d’aventures sobre els arbres, únic a l’Estat espanyol, situat al municipi de Les, que és obert durant tota la tardor. Naturaran és un parc integrat en un paratge natural, on es proposa al visitant gaudir d’una experiència nova desafiant les lleis de la gravetat i on l’habilitat té un paper més important que la força física.
El Tren dels Llacs, recorregut turístic entre Lleida i la Pobla de Segur que opera Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya en col·laboració de la Diputació de Lleida, va finalitzar el 29 de setembre la quarta temporada, que ha estat marcada per una gran afluència de viatgers i un major nombre de circulacions respecte a l’any passat.
El període d’inscripció per presentar treballs al 24è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de premsa, ràdio, televisió i Internet s’obre el 19 d’octubre i finalitzarà el 19 de novembre de 2012. En aquesta edició el guardó, convocat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, té 8 categories i una dotació econòmica de 36.000 euros.
Els visitants de les comarques de Lleida poden complementar la seva estada turística amb la participació a les diferents jornades i mostres gastronòmiques que s’organitzen a la tardor per aprofitar els millors productes de la terra. Nombrosos restaurants lleidatans posen a disposició de tothom una oferta culinària fonamentada en la tradició i en l’excel·lència de matèries primeres de gran qualitat.
Els centenars de boletaires afeccionats que es desplacen a la tardor als boscos de les Terres de Lleida a buscar bolets veuen en les precipitacions caigudes la darrera setmana de setembre la salvació per a una temporada que ha començat ben fluixa per la manca de pluges, les temperatures altes i el vent que ha bufat a determinades zones i ha provocat una escassetat de fongs.
 
El Centre d’Observació de l’Univers (COU) del Montsec, situat a 3,5 km d’Àger (la Noguera), va tancar la temporada d’estiu amb més de 8.000 visitants, una xifra similar a la del mateix període de l’any passat. El centre preveu que al llarg dels seus quatre anys de funcionament arribi a un total de 100.000 visites acumulades.
El municipi de Ciutadilla, a la comarca de l’Urgell, va obrir el dia 10 d’agost les portes de la recentment restaurada mansió senyorial de Casa Valls, que es destina a sala d’exposicions, agrobotiga de productes alimentaris de la vall del Corb i punt d’informació, i que en un futur es convertirà en el Centre d’Interpretació de la Vida Rural.
La ciutat de Lleida acollirà el 7 d’octubre la cinquena edició del Lleida Down Town Internacional, un descens urbà amb BTT molt espectacular que aplegarà uns 125 especialistes del mountain bike i nombrós públic pels carrers cèntrics de la capital del Segrià. Com a novetat, enguany la prova és inclosa al calendari internacional de descensos urbans de la Unió Ciclista Internacional (UCI).
Coincidint amb la celebració del centenari de la construcció de les centrals hidroelèctriques al Pirineu i per reivindicar el paper crucial del Pirineu lleidatà i les comarques del pla de Lleida en la industrialització de Catalunya, s’ha inaugurat a Tremp l’exposició itinerant “El Pallars il·lumina Catalunya” i també s’ha estrenat a Lleida el documental “La gran aventura de La Canadenca”.
La tardor comença als pobles de les comarques de Lleida amb una oferta molt àmplia d’activitats festives de diferents àmbits pensades per a tot tipus de públic, en la qual destaquen les fires, les festes populars i els esdeveniments –sobretot mostres i jornades gastronòmiques–, molts dels quals al voltant del bolet.