ARRIBA LA FIRA DE SANT MIQUEL MÉS INTERNACIONAL

 

La Fira de Sant Miquel de Lleida assoleix la 58a edició amb la previsió de superar els 300 expositors i els 190.000 visitants. El certamen, que tindrà lloc juntament amb el saló Eurofruit del 27 al 30 de setembre al recinte de Fira de Lleida, comptarà amb una destacada presència internacional, amb expositors i visitants d’una desena de països d’Europa, Àfrica i Llatinoamèrica.
 

Pel que fa a la presència internacional, destaca la d’una delegació de Ghana i el Senegal i la missió d’empresaris britànics que visitaran el saló. La missió comercial inversa d’importadors de maquinària, subministraments per a l’agricultura i fertilitzants procedents del Senegal i Ghana, organitzada per la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, es concretarà en una roda d’entrevistes entre aquests importadors i fabricants d’equipaments agrícoles lleidatans. Es considera que el Senegal i Ghana poden ser mercats altament interessants per maquinària, equipaments, fertilitzants i altres subministraments agrícoles de les Terres de Lleida.

La missió d'empresaris britànics del sector agrari, coordinada pel consolat de la Gran Bretanya a Barcelona, estarà formada per responsables d'empreses britàniques que comercialitzen productes i serveis innovadors destinats a millorar i fer més eficient la producció agrícola. La missió britànica exposarà en el marc de la fira una mostra de productes i serveis agrícoles i durà a terme, així mateix, trobades professionals amb potencials compradors.

D’altra banda, i complementant l’àmplia exposició de productes i serveis per al camp, la fira oferirà al·licients com el saló d’aliments de proximitat Produqte (Fira de l’Alimentació de Qualitat i de Proximitat), organitzat per Prodeca i el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida amb la col·laboració de Fira de Lleida; les degustacions de vi, oli, fruita i formatges, o l’àrea de venda directa, entre altres.

Els professionals del món agrari també podran gaudir d’un variat ventall de jornades tècniques, conferències, presentacions i demostracions. Pel que fa als premis, Fira de Lleida ha convocat la 16a edició del Premi a la Innovació Tecnològica de Màquines Agrícoles, el 16è Premi a la Seguretat en el Disseny de Màquines Agrícoles i el 16è Concurs d’Innovacions en el Sector Fructícola, guardons que tenen una dotació global de 4.500 euros. Pel que fa al 41è Premi del Llibre Agrari, dotat amb 6.000 €, hi concorren un total de 31 obres.

Els sectors que enguany tindran una presència destacada són els dels tractors, els fabricants i distribuïdors de maquinària agrícola, els estris i utensilis per al camp, calibradors, classificadors, viveristes, fitosanitaris, fertilitzants, embalatges i cooperatives. Cal destacar l’increment dels sectors del fred industrial i del medi ambient (tractament de biomassa). Pel que fa a l'àrea multisectorial, es consolida l’àrea dedicada a l'automoció (vehicle nou) i el pavelló dedicat a l'alimentació amb productors de proximitat. 

Més informació:

Premsa Fira de Lleida
Tel. 973 22 15 96
Web: www.firadelleida.com