BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 87
agost 2012

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
El Patronat de Turisme de Lleida ha convocat el 24è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats“ de premsa, ràdio, televisió i Internet. El certamen té una dotació econòmica de 36.000 € en premis i 8 categories.
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha llançat per a aquest estiu una nova campanya d’àmbit estatal per promocionar el turisme de les comarques lleidatanes, que porta per lema “Lleida, m’agrada compartir”. La campanya va adreçada sobretot al públic familiar, parelles i grups d’amics.
El pantà de Rialb, situat entre les comarques de la Noguera i l’Alt Urgell, s’ha estrenat aquest mes de juliol com a embassament lúdic amb l’inici de les activitats aquàtiques per part de cinc clubs esportius i empreses d’aventura (La Pica Trips & Events, Club Nàutic Mig Segre, SIP Outdoor Activities, Sports Aventura i Club Nàutic Vall d’Aubenç).
La comarca del Pallars Sobirà ha estat el marc de dues iniciatives innovadores de promoció turística: la Casa de l’Ós, situada a Isil, el primer centre d’interpretació sobre aquest animal a Catalunya, i el projecte “Rialp, terra d'oficis”, una iniciativa destinada a donar a conèixer l'activitat artesana i ramadera del municipi.
El Museu de la Mecanització Agrària J. Trepat es vol convertir en un nou pol d'atracció de turisme cultural i etnològic, i a la vegada en un dinamitzador econòmic del territori.
 
El municipi d'Isona i Conca Dellà (el Pallars Jussà) ha estat el marc d’una espectacular troballa: un jaciment de dinosaures que conté restes d'ossos fòssils de mides excepcionals de fa entre 65 i 70 milions d'anys. D’altra banda, el Centre Paleoambiental Dinosfera de Coll de Nargó (l’Alt Urgell) exhibeix també un conjunt interessant: la posta d’ous de dinosaure més gran d’Europa.
El Consorci Patrimoni Mundial de la Vall de Boí i el Museu Nacional d’Art de Catalunya han signat un conveni de col·laboració entre les dues institucions per impulsar i difondre conjuntament el patrimoni romànic.
Cervera prepara la seva trenta-cinquena edició de l’Aquelarre, que se celebrarà del 24 al 26 d’agost pel casc antic de la localitat, on dimonis, bruixes i la figura principal, el Mascle Cabró, ens convidaran a gaudir de foc, esoterisme i disbauxa sense mesura.
Durant el mes d’agost, la majoria de les poblacions de les comarques de Lleida celebren la seva festa major. A més, una àmplia oferta d’activitats complementa aquestes festes, que combinen tradició, música i gresca, amb propostes com el Concurs de Gossos d’Atura de Llavorsí, el Festival de Música de la Vila de Rialp o la representació del Retaule de Sant Ermengol a la Seu d’Urgell.