BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 86
juliol 2012

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida està promovent diferents estudis per tal de conèixer l’estat actual de l’oferta turística i d’allotjament de la demarcació de Lleida i poder elaborar d’aquesta manera estratègies de futur per al desenvolupament d’aquest sector. L’última novetat en aquest sentit és un estudi sobre el sector hoteler que estarà enllestit en el termini de tres mesos. 
Les Terres de Lleida s’han convertit en els darrers anys en un referent indiscutible del turisme actiu i els esports d’aventura a tot l’Estat, amb 171 empreses que organitzen més de 50 activitats diferents d’aigua, aire i terra pensades per a públics de tot tipus i de totes les edats.
Amb la disputa de l’Espardenyada a la Pobla de Segur, el 30 de juny es donarà el tret de sortida del Correpallars-I Lliga Pallaresa de Curses de Muntanya, que neix com a producte per promocionar l’esport d’alta muntanya, tant de lleure com de competició. A més, també el 29 de juny s’iniciaran els Sky Games, que se celebraran fins al 8 de juliol a la Ribagorça Romànica.
Balaguer, la capital de la Noguera, viurà aquest juliol la gran festa del riu Segre: la Transsegre. Els dies 7 i 8 d’aquest mes 300 originals embarcacions baixaran un tram de 9 quilòmetres, en dues etapes diferenciades, en una gran celebració multitudinària que inclourà concerts i actes festius i que preveu l’assistència d’uns 10.000 visitants.
La segona edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (Femap), que se celebrarà del 12 de juliol al 25 d’agost, arriba enguany a 14 municipis consolidat com a festival musical d’estiu de referència a Catalunya i al sud d’Europa. L’esdeveniment tindrà 11 formacions musicals i 28 concerts.
 
Solsona ha tret a la llum una part important de la seva història: el fossar i les muralles que defensaven la ciutat durant l’època medieval. La recuperació i la museïtzació d’aquests elements completen el ric patrimoni monumental de la capital del Solsonès obert al públic. A aquesta actuació s’afegeix la museïtzació del Quarto del Gegants, on es guardaven els gegants de la Festa Major.
La Vall Fosca disposa del 30 de juny al 30 de setembre del servei de telefèric de Sallente-Estany Gento, que permet fer una emocionant ascensió des de l'estany de Sallente fins a l'Estany Gento. El telefèric constitueix un dels atractius turístics del Pallars Jussà i dóna entrada a una de les zones lacustres més espectaculars del Pirineu i al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
Tàrrega acollirà els dies 13 i 14 de juliol la 15a edició del Paupaterres, el Festival Internacional de Ritmes Ètnics, un esdeveniment musical de gran projecció que al llarg dels anys s’ha consolidat com l’aparador dels ritmes ètnics i la world music a les Terres de Lleida i que aplega una mitjana de 6.000 espectadors durant els dos dies que dura.   
La música tradicional, popular, clàssica, ètnica i jazz i els balls tradicionals protagonitzen els actes festius del mes de juliol a les comarques de Lleida. Els visitants també podran gaudir de les festes tradicionals (com les falles) i les competicions esportives, en què destaquen els Sky Games, el Campionat d’Espanya d’Ala Delta i el Ral·li Internacional de la Noguera Pallaresa.