BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 85
juny 2012

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
La Ribagorça Romànica, una zona formada per 14 municipis entre Catalunya (a la comarca de l’Alta Ribagorça) i Aragó, organitza del 29 de juny al 8 de juliol els Sky Games 2012, que reuniran prop de 2.000 esportistes i 100 atletes d’elit representant 25 nacionalitats.
La temporada de pesca a les aigües d’alta muntanya va començar a mitjan maig i s’allargarà fins al 30 de setembre, per a pesca lliure, i fins al 5 de novembre, per a la controlada intensiva. La pràctica d’aquesta disciplina esportiva és una aposta turística important per a les comarques del Pirineu de Lleida, sobretot per al Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça, la Val d’Aran, l’Alt Urgell i el Solsonès.
La Val d’Aran acollirà del 29 de juny al 8 de juliol la primera edició de Dig@ran. Festival Europeu d’Arts Digitals de la Val d’Aran, que organitza l’Associació Aranesa d’Arts Numèriques amb la finalitat d’associar les expressions i la identitat aranesa amb les arts digitals i les noves tecnologies.
El municipi d’Anglesola, a l’Urgell, coincidint amb la Festa dels Tres Tombs que va tenir lloc el 21 d’abril, ha inaugurat l’Espai del Carro, un centre restaurat que exposa una interessant col·lecció de carros i explica la seva funció i el seu procés de construcció.
La Pobla de Segur, al Pallars Jussà, celebra del 28 de juny a l’1 de juliol la Trobada Internacional de Raiers 2012, que organitza l’Associació Cultural dels Raiers de la Noguera Pallaresa. És una Festa Tradicional d’Interès Nacional per rememorar l’antic ofici del transport de la fusta, mercaderies i persones pel riu Noguera Pallaresa, que va acompanyada d’un ampli programa d’activitats.
 
Les poblacions de Durro i Senet, a la Vall de Boí, i la Pobla de Segur, al Pallars Jussà, seran les encarregades d’inaugurar la campanya de falles del 2012 al Pirineu lleidatà el cap de setmana del 15 al 17 de juny, una celebració d’origen ancestral que es clourà la nit del 21 de juliol amb la festa del foc de Llesp. La màgica nit de Sant Joan concentra la majoria de les baixades de torxes.
“Escenaris de Gran Nord, paisatges de pel·lícula” és el nom del nou producte turístic que ha llançat al mercat un grup d’empresaris del Pallars i que permet descobrir l’entorn natural, els pobles i les localitzacions de la comarca del Pallars Sobirà on es van rodar els exteriors de la sèrie de TV3 “Gran Nord”.
Les comarques de Lleida ofereixen un calendari carregat de fires, festes tradicionals i competicions esportives durant el juny. Entre tots els esdeveniments destaquen les falles al Pirineu, les revetlles de Sant Joan i la Crema deth Haro a Les i Arties, a més dels Sky Games a la Ribagorça, el Festival Europeu d’Arts Digitals de la Val d’Aran i la Trobada Internacional de Raiers a la Pobla de Segur.