BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 84
maig 2012

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
El mes de maig representa el tret de sortida de les grans rutes circulars de muntanya amb BTT pel Pirineu de Lleida. Pedals de Foc, Pedals d’Occitània, Era Roda, Trinxat BTT, Urgellet Pic de l’Orri i Volta Cadí-Moixeró són algunes de les propostes consolidades que permeten als afeccionats a aquest esport conèixer alguns dels paisatges més atractius i emblemàtics del Pirineu. 
La temporada de travesses circulars a peu pel Pirineu lleidatà del 2012 està a punt de començar amb l’objectiu d’incrementar el nombre de reserves. El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici concentra bona part de les rutes, que recorren paratges de gran bellesa i s’han convertit en una activitat turística de primer nivell.
Les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida han venut aquesta temporada 2011-2012 un total d’1.060.000 forfets, un 13% menys que l’any passat, quan se’n van despatxar 1.224.348. Les dades, que encara són provisionals, reflecteixen que aquesta ha estat la pitjor campanya dels darrers cinc anys als complexos d’esquí alpí per culpa de les condicions meteorològiques adverses.
El Centre Especialitzat de Tecnificació Esportiva d’Esports d’Hivern de la Val d’Aran obrirà les portes aquest mes de maig després del conveni signat pel Conselh Generau d’Aran, el Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern. Aquesta infraestructura servirà per formar joves esportistes i situar-los en l’elit dels esports d’hivern.
L’espai museístic dedicat al món de les papallones inaugura aquest mes de maig les noves instal·lacions al poble de Pujalt, situat al municipi de Sort (el Pallars Sobirà). Es tracta d’un edifici nou de tres plantes —amb una superfície total de més de 500 m2—, que ha estat construït amb criteris de sostenibilitat i seguint les característiques arquitectòniques de l’entorn rural. El Museu de les Papallones és l’únic d’aquestes característiques que hi ha a Catalunya.
 
La Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran posa a la venda el PassaPorts, un tiquet conjunt que ofereix descomptes entre el 20 i el 50% en el preu de les entrades de 14 museus i equipaments patrimonials de les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Pallars Jussà, la Cerdanya, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran. Aquest producte afegeix valor a l’oferta museística i patrimonial i vol atreure més visitants a les comarques de muntanya lleidatanes.
L’Aeroport de Lleida-Alguaire serà l’escenari del 18 al 20 maig del Campionat d’Espanya de Vol Acrobàtic 2012 (CEVA), amb la participació d’uns 30 especialistes de vol acrobàtic i unes 15 aeronaus aproximadament. D’altra banda, la infraestructura aeroportuària començarà al final de juny la temporada d’estiu amb vols a Palma de Mallorca, Menorca i Eivissa.
Els visitants que es desplacin a les Terres de Lleida durant el mes de maig per gaudir dels monuments, el paisatge i la gastronomia o practicar esport tindran a la seva disposició un extens programa de fires comercials, mostres de productes artesanals, festes tradicionals, aplecs i activitats esportives, que complementarà la seva estada tant a les comarques de muntanya com a la plana.