BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 83
abril 2012

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
L’inici de la Setmana Santa marca el començament de la temporada d’esports d’aventura a les comarques de Lleida. Un any més, el territori lleidatà manté el lideratge a l’Estat espanyol pel que fa a l’oferta d’esports d’aventura, amb un total de 171 empreses que ofereixen una gran diversitat de propostes de dificultat variable i pensades per a públics de tot tipus i de totes les edats.
El Pirineu de Lleida va registrar els dies 21 i 22 de març la nevada més important de la temporada, amb gruixos de més de 50 centímetres en cotes altes per sobre dels 1.600 metres al Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i la Val d’Aran. La neu nova acumulada permet a les estacions d’esquí lleidatanes arribar a la Setmana Santa amb bones condicions per posar fi el 9 d’abril a una campanya 2011-2012 marcada per la inestabilitat.
El Tren dels Llacs, recorregut turístic entre Lleida i la Pobla de Segur, iniciarà la quarta temporada el pròxim 7 d’abril, coincidint amb la Setmana Santa, i la finalitzarà el 29 de setembre. Enguany, i per primera vegada des de la seva inauguració, el servei no s’aturarà durant els mesos de juliol i agost, la qual cosa permetrà augmentar el nombre de circulacions d’anada i tornada fins a les 26, cinc més que l’any passat. 
L’hostatgeria del monestir cistercenc de Santa Maria de Vallbona, a Vallbona de les Monges (l’Urgell), va tornar a obrir les portes el passat 10 de març un cop acabats els treballs d’adequació de l’establiment. Així, l’oferta de turisme religiós de les Terres de Lleida recupera un espai de pregària, silenci i descans.
Món Natura Pirineus, centre situat a les Planes de Son, al Pallars Sobirà, ha ampliat les seves instal·lacions de fauna per acollir quatre espècies noves, entre les quals una parella de trencalossos. La infraestructura, gestionada per l’Obra Social de CatalunyaCaixa, ofereix diferents activitats d’oci i educació ambiental per a tota la família en un espai de gran bellesa paisatgística.
 
El municipi d’Àger, a la serra del Montsec, acollirà un any més diferents competicions de les modalitats de parapent i ala delta d’àmbit internacional i estatal, mentre que el Parc Olímpic del Segre, que commemora el 20è aniversari de la celebració de competicions de piragüisme en aigües braves, serà la seu de diverses proves d’eslàlom de primer nivell mundial. D’altra banda, s’ha posat en marxa el Canal d’Aigües Braves de Ponts, a la Noguera.
Les comarques de Lleida acolliran durant part de la Setmana Santa la VolCAT Ara Lleida Barcelona+, que arriba a la sisena edició. La prova de caràcter internacional, presentada a la Diputació de Lleida, és una travessa de BTT en tres jornades que recorre paratges sorprenents de gran bellesa natural de les Terres de Lleida i de la Catalunya central i aplega tant ciclistes d’elit com federats, aficionats i populars.
Les comarques de Lleida presenten un calendari carregat de fires, festes tradicionals, activitats esportives i culturals i actes relacionats amb la Setmana Santa. Entre els esdeveniments de més anomenada destaquen la Festa dels Tres Tombs d’Anglesola, la Passió de Cervera, la Trobada de Campaners d’Os de Balaguer, la Fira Q Balaguer, la Trobada de grups de recreació medieval a Ciutadilla i el Ral·li Gastronòmic “La Xicoia”.