BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 82
març 2012

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, va rebre l’any 2011 un total de 322.572 persones, un 9,5% més que l’any anterior, mentre que el nombre de visitants del conjunt romànic de la Vall de Boí també va augmentar un 13,4%.
L’Ajuntament de Coll de Nargó, a l’Alt Urgell,  treballa en la promoció i la comercialització turística del projecte “Terra de Dinosaures”, que també implica municipis de la mateixa comarca, a més del Pallars Jussà i el Berguedà, que tenen vestigis del Cretaci. L’objectiu és unir esforços per guanyar visitants.
La Seu Vella, l’emblemàtic monument de Lleida, prestarà una atenció especial aquesta primavera a les activitats adreçades a les famílies, amb l’organització de diferents representacions com és el cas de “Roc, un picapedrer eixerit”, “Taller de pa a la Canonja” i “Titelles al voltant del tapís de Mestra”. La Seu Vella va rebre l’any 2011 un total de 55.000 visitants, alguns dels quals procedents de països tan poc habituals com Rússia, la Xina, el Japó i els Estats Units.
El Patronat del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici organitza els dies 3, 17 i 31 de març l’excursió “Aviem el bestiar”, dirigida al turisme familiar i forà, per promocionar el pasturatge tradicional i el paisatge del Pallars Sobirà. La sortida consisteix a acompanyar i ajudar un dels pastors de Llessui a deixar anar el bestiar i portar-lo a les pastures, alhora que es contempla el paisatge.
L’estació d’Ski Pallars Port Ainé, per mitjà de l’empresa The Busseing Pallars, amb seu a Tremp, ofereix des del 25 de febrer l’oportunitat de practicar submarinisme d’altura sota el gel, en concret al llac del Jabalí, situat a més de 2.200 metres d’altitud. D’aquesta manera, el complex hivernal fomenta activitats paral·leles a l’esquí per atreure un sector més ampli de turistes.
 
El pavelló Barris Nord de la ciutat de Lleida serà del 26 al 29 d’abril la seu de la 11a edició de la Final Four de Futbol Sala (UEFA Futsal Cup), la màxima competició per equips de futbol sala, similar a la Champions League de futbol. L’esdeveniment esportiu serà un gran aparador per situar la capital del Segrià en el primer pla turístic i de l’actualitat, ja que el torneig es retransmetrà per televisió pel Canal Eurosport.
Les nevades caigudes al mes de febrer permeten que les estacions d’esquí alpí lleidatanes disposin de neu amb uns gruixos suficients i una bona qualitat, amb la previsió de finalitzar la temporada per Setmana Santa, que se celebrarà del 2 al 9 d’abril, moment en què agafaran el relleu les activitats d’esports d’aventura i turisme actiu. A més, el fred també ha permès generar neu produïda als complexos.
Les Terres de Lleida acullen al mes de març diferents manifestacions firals comercials –entre les quals destaca la Fira de Sant Josep de Mollerussa– i nombroses cites esportives relacionades amb la neu, com ara el Campionat d’Espanya de Trineus amb Gossos al Plan de Beret, la Copa del Món de Telemark a Ski Pallars Espot i els Campionats d’Espanya d’esquí de fons a Baqueira Beret.