ESQUIADORS BRITÀNICS ATERREN A L’AEROPORT DE LLEIDA-ALGUAIRE

 

L’Aeroport de Lleida-Alguaire ha estrenat els vols procedents de fora de l’espai Schengen. El passat 19 de desembre la infraestructura aeroportuària va rebre els dos primers avions arribats de la Gran Bretanya, que han estat noliejats pel turoperador Neilson-Thomas Cook, amb ciutadans britànics que han anat a esquiar a les estacions d’esquí del Pirineu.
 

Els dos primers vols del 19 de desembre procedien de Londres (Gatwick) i Manchester i van aterrar amb uns 400 passatgers, que van anar a esquiar a les pistes d’Andorra. El 26 de desembre van aterrar 4 avions procedents de la Gran Bretanya (amb 1.150 passatgers embarcats a Londres, Manchester i Belfast) i el 8 de gener ho faran altres procedents de Bristol i Birmingham. La previsió és que durant la temporada d’hivern puguin arribar 33.000 passatgers fins a l’abril en aquests vols del turoperador Neilson-Thomas Cook, dels quals 16.000 són esquiadors, que s’estaran una mitjana d’una setmana als complexos hivernals del Pirineu.

La companyia operarà durant 14 setmanes, amb 6 vols setmanals des de Londres, Manchester, Birmingham, Bristol i Belfast a partir del 8 de gener. Els avions que aterren són Airbus Boeing, amb capacitat per a 300 passatgers. Cal dir que l’estació de Baqueira Beret ha signat un conveni amb Neilson-Thomas Cook per traslladar aquesta temporada un miler d’esquiadors britànics (uns 75 per setmana) al complex de la Val d’Aran.

La terminal de l’Aeroport de Lleida-Alguaire va rebre més de 28.000 passatgers durant l’any 2011. Una de les novetats significatives que es presenten per a l’any 2012 és que hi haurà vols regulars durant tot l’any entre Lleida-Alguaire i Palma de Mallorca, operats per Air Nostrum. D’altra banda, es mantindran els vols durant la temporada d’estiu d’Air Nostrum a Eivissa i Maó, com l’any 2011.

Un altre dels objectius per al 2012 és ampliar la promoció a països com Irlanda, el Regne Unit, els països escandinaus, Rússia, Ucraïna i Polònia i elaborar un estudi sobre la demanda per transportar mercaderies agroalimentàries de Lleida.

Més informació:

Aeroport de Lleida-Alguaire
Tel. 973 03 27 00
Web: www.aeroportlleida.cat

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Tel. 973 24 54 08
Web: www.lleidatur.com