LES COMARQUES DE LLEIDA, PROTAGONISTES DELS GUARDONS DEL TURISME A CATALUNYA

 

La 26a edició dels Guardons del Turisme a Catalunya ha reconegut els empresaris lleidatans Maria Carme Mora i Josep Maria Roca, l’Hotel Balneari Banys de Sant Vicenç, el projecte Pireníssim de l’Alt Pirineu i Aran i la Federació d’Agroturisme de les Comarques Interiors (FACI), que, amb el seu esforç, han contribuït al desenvolupament del turisme a les comarques de Lleida i a Catalunya en general.
 

En aquesta 26a edició el Departament d’Empresa i Ocupació ha reconegut amb la Medalla del Turisme de Catalunya la trajectòria personal dels empresaris lleidatans Maria Carme Mora, propietària i cuinera del restaurant Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues, i Josep Maria Roca, propietari de Casa Roca de Sant Martí de Barcedana (Gavet de la Conca), una de les primeres cases rurals de les Terres de Lleida. Maria Carme Mora promou els tallers de cuina solidària, forma part de diferents rutes gastronòmiques, participa a la Mostra Gastronòmica de les Garrigues i compra a productors locals per  tal de promocionar els productes de la zona. Des de fa més de 20 anys, Josep Maria Roca treballa pel sector turístic català des de diferents associacions. El 2006 va ser escollit com a primer president de Turalcat. Innovador en la implantació del Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental en el seu establiment, ha col·laborat en el disseny del sistema de categorització per espigues del turisme rural català que atorga la Direcció General de Turisme i ha participat en la primera fase d'implantació del Sistema (2010-2011). 

En la categoria de Diploma Turístic s'ha reconegut l’Hotel Balneari Banys de Sant Vicenç (l’Alt Urgell), que la família Pal ha convertit en un acollidor hotel balneari familiar, i el projecte turístic supracomarcal Pireníssim de l’Alt Pirineu i Aran, basat en els recursos endògens, que té com a objectiu ajudar a la desestacionalització del sector i generar més activitat econòmica i ocupació, millorant les condicions del mercat de treball.

També s'ha distingit en la categoria de Placa d’Honor del Turisme de Catalunya 2011 la Federació d’Agroturisme de les Comarques d’Interior, que engloba 130 cases de turisme rural de Catalunya, algunes de les quals situades a les comarques del Solsonès i la Segarra. El Govern reconeix amb aquest premi la contribució de la FACI al desenvolupament d’un model d’agroturisme i turisme rural basat en la qualitat i el respecte pel medi ambient i el patrimoni natural, cultural i paisatgístic.

El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, va presidir al Palau de la Generalitat la cerimònia de lliurament de la 26a edició dels Guardons del Turisme a Catalunya, que han reconegut la trajectòria de 22 professionals, empreses i entitats del sector que han contribuït al desenvolupament del turisme al nostre país. A l’esdeveniment també hi van assistir la directora general de Turisme, Marian Muro, i el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa. En representació de la Diputació de Lleida hi van assistir el vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich, i el director del Patronat, Jordi Blanch. 

Més informació:

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Tel. 973 24 54 08
Web: www.lleidatur.com