BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 80
gener 2012

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
Les nevades caigudes a mitjan desembre han permès millorar l’estat dels dominis esquiables i totes les estacions d’esquí alpí del Pirineu de Lleida finalment han pogut inaugurar la temporada d’esquí 2011-2012 i afronten les festes nadalenques amb bons gruixos de neu i amb unes bones perspectives pel que fa a l’ocupació durant els darrers dies de l’any i la primera setmana del gener.
Les comarques de Lleida presentaran un any més a la 32a Fira Internacional de Turisme-Fitur 2012, que se celebrarà del 18 al 22 de gener a Madrid, una àmplia oferta global de turisme de neu, d’aventura, de natura, cultural, gastronòmic i de negocis.
El municipi d’Agramunt, a l’Urgell, ha inaugurat el Museu del Torró i la Xocolata, que, amb una superfície de 240 metres quadrats, pretén donar a conèixer els orígens d’aquesta tradició secular, l’evolució del treball, els estris al llarg del temps i la trajectòria de tota una població marcada per aquest producte dolç.
La tradició en els esports d’hivern i la bona feina feta pels agents socials han estat clau perquè el Consell Superior d’Esports hagi donat el vistiplau a la creació del Centre Especialitzat de Tecnificació Esportiva d’Esports d’Hivern de la Val d’Aran, a Vielha, que és impulsat pel Conselh Generau d’Aran, que s’encarregarà de gestionar-lo.
La 26a edició dels Guardons del Turisme a Catalunya ha reconegut els empresaris lleidatans Maria Carme Mora i Josep Maria Roca, l’Hotel Balneari Banys de Sant Vicenç, el projecte Pireníssim de l’Alt Pirineu i Aran i la Federació d’Agroturisme de les Comarques Interiors (FACI), que, amb el seu esforç, han contribuït al desenvolupament del turisme a les comarques de Lleida i a Catalunya en general.
 
L’Aeroport de Lleida-Alguaire ha estrenat els vols procedents de fora de l’espai Schengen. El passat 19 de desembre la infraestructura aeroportuària va rebre els dos primers avions arribats de la Gran Bretanya, que han estat noliejats pel turoperador Neilson-Thomas Cook, amb ciutadans britànics que han anat a esquiar a les estacions d’esquí del Pirineu.
Trobar d’una manera ràpida, senzilla i completa informació dels recursos turístics de la Seu d’Urgell i de la comarca de l’Alt Urgell ja és possible gràcies al nou portal d’Internet Geomapa la Seu-Alt Urgell. D’altra banda, la Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran ha posat a la venda el PassaPorts, un tiquet conjunt que ofereix descomptes en el preu de les entrades de 14 museus i equipaments patrimonials.
Els tradicionals pessebres vivents, els parcs de Nadal per als infants, les representacions dels pastorets i les cavalcades dels Reis Mags protagonitzen els primers dies de l’any a les comarques de Lleida. A mitjan gener diverses poblacions celebraran les festes dedicades a Sant Antoni i Sant Sebastià, mentre que a les estacions d’esquí tenen lloc diferents competicions relacionades amb la neu, com ara la Marxa Pirineu o la Pirena.