BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 79
desembre 2011

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
La falta de neu i les temperatures altes d’aquests darrers dies estan provocant que l’inici de la temporada d’esquí 2011-2012 a les estacions del Pirineu de Lleida s’endarrereixi. Els serveis meteorològics anuncien nevades per al primer cap de setmana de desembre, les quals, si es compleixen les previsions, permetran una obertura de les estacions d’alpí el dia 6 de desembre.
El municipi del Pont de Suert ha rebut la distinció de Vila Europea de l’Esport 2012 per la qualitat de les seves competicions, l’excel·lent gestió en matèria esportiva i els bons equipaments esportius. La capital de l’Alta Ribagorça organitza anualment una dotzena de proves d’alt nivell i l’any vinent serà la seu dels Sky Games, una mena d’olimpíades dels esports de muntanya en altura.
Fins ben entrat el febrer, s’ha fet cada cop més freqüent sortir a comprar a les cooperatives dels diferents pobles de les comarques de Lleida l'oli d’oliva verge extra nou que es comercialitza sota la Denominació d'Origen les Garrigues. Durant la tardor i l’hivern se celebren diferents fires al voltant del preuat or verd i es poden seguir la Ruta de l’Oli de les Garrigues i els Camins d’Or Líquid al Segrià Sec.
La Sala Gòtica de l’edifici de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) acull fins al 3 de desembre un Pop-Up Store Custo Barcelona, un concepte que consisteix a crear un espai efímer on es poden adquirir productes de la marca Custo Barcelona en un temps limitat.
Os de Balaguer, a la comarca de la Noguera, ha rehabilitat com a museu la casa natal i el taller de l’escultor Leandre Cristòfol, que va ser un dels pioners de l’escultura surrealista a Catalunya. Amb aquest dos equipaments culturals, l’Ajuntament pretén augmentar els atractius turístics del municipi i retre homenatge a una de les figures més internacionals nascudes al municipi. 
 
El 23è Premi turístic “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, que convoca anualment el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, ha tornat a tenir en aquesta nova edició una alta participació de reportatges, que se situa en 189 inscripcions.
El Palau Robert de Barcelona acull de l’1 de desembre al 8 de gener l’exposició itinerant “La Vall de Boí, 10 anys Patrimoni de la Humanitat”, una mostra que atansa els visitants al conjunt d’esglésies declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 2000 i als atractius naturals de la Vall de Boí.
Les Terres de Lleida ofereixen al desembre una oferta d’oci i activitats culturals molt àmplia, que destaca per la gran varietat de pessebres vivents, parcs de Nadal per a la canalla, concerts i fires i mercats de temàtiques diverses per commemorar la festivitat de Santa Llúcia i les festes nadalenques.