BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 77
octubre 2011

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
Centenars de boletaires afeccionats es desplacen cada tardor als boscos de les Terres de Lleida a buscar bolets i omplir els cistells i, de passada, aprofiten la seva estada per fer turisme. Enguany els boletaires estan de sort, ja que els experts auguren que hi haurà una bona temporada respecte de la mitjana dels darrers 16 anys.
La tardor a les comarques lleidatanes s’omple de jornades i mostres gastronòmiques que aprofiten els millors productes de la terra i els transformen en plats saborosos i suggestius. Així, els visitants poden complementar la seva estada turística amb una oferta culinària fonamentada en la tradició i en l’excel·lència de matèries primeres de gran qualitat.
El període d’inscripció per presentar treballs al 23è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de premsa, ràdio, televisió i Internet s’obre el 20 d’octubre i finalitzarà el 20 de novembre de 2011. En aquesta edició el guardó, convocat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, té 8 categories i una dotació econòmica de 36.000 euros.
El Museu de Joguets i Autòmats de Verdú-Col·lecció Mayoral va complir el passat 4 de setembre els set anys d’existència. Durant aquest període, l’equipament cultural de la comarca de l’Urgell ha rebut més de 150.000 visitants, la qual cosa el converteix en un dels principals atractius turístics i culturals de les Terres de Lleida. 
El municipi de Guissona augmenta la seva oferta turística amb l'obertura al públic del Parc Arqueològic i el nou Museu Eduard Camps. Els dos recintes acullen un equipament patrimonial, cultural i turístic de primer ordre, com ho és la ciutat romana de Iesso (Guissona).
 
El prestigiós canal de televisió franco-alemany Arte, especialitzat en programes relacionats amb el món de l’art i de la cultura, va emetre amb una bona resposta per part de l’audiència un documental sobre el Monestir del Silenci de Santa Maria de Lord, a la comarca del Solsonès, sota el títol “Un monestir al Pirineu”.
El forfet turístic Pireníssim es promociona a diversos indrets de la geografia lleidatana. Aquesta innovadora iniciativa, que permet a l’usuari descomptes a més de 200 establiments del Pirineu lleidatà, serà present en sengles espais promocionals a la Fira de Sant Miquel i a la Fira de Sant Ermengol.
Els pobles de les comarques de Lleida comencen la tardor amb una oferta molt àmplia d’activitats festives de diferents àmbits pensades per a tot tipus de públic, en la qual destaquen les fires, les festes populars i els esdeveniments –sobretot mostres i jornades gastronòmiques– al voltant del bolet. Cal destacar també les activitats organitzades pel Consorci del Montsec amb motiu de la “Pluja d’estels-Dracònids”.