BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 76
setembre 2011

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
El Pirineu de Lleida ha creat un nou producte turístic per fer més atractiva la seva oferta: un forfet turístic que inclou descomptes a més de 200 establiments. La iniciativa ja és operativa i tindrà vigència fins al 31 de desembre. D'altra banda, aquest estiu s'ha posat en marxa un punt d’assistència sanitària al Parc d’Aigüestortes i s'ha inaugurat el Mirador Pica d'Estats.
FiraTàrrega, que obrirà el teló novament del 8 a l’11 de setembre, inclourà enguany disciplines escèniques innovadores, tant de carrer com de sala, de més de 80 companyies nacionals i internacionals. Enguany, el prestigiós certamen donarà cabuda a la creació més innovadora i experimental.
L’Aeroport de Lleida-Alguaire diversifica l’activitat i en aquest sentit la Generalitat de Catalunya ha signat acords amb els turoperadors russos Ascent Travel i Pegas Touristik per tal de portar aquest hivern esquiadors procedents de Rússia i del Regne Unit a la infraestructura lleidatana per, posteriorment, traslladar-los al Pirineu per practicar l’esport blanc.
Les pistes i els camins de la Val d’Aran són l’escenari ideal per a la pràctica de la bicicleta de muntanya, una activitat que permet gaudir de la natura, dels monuments i de la gastronomia de la zona, a més d’equipaments hotelers, cases rurals i càmpings de gran qualitat. Aquest setembre ja que l’Aran acollirà tres competicions de gran interès: l’Aranbike, la Pedalaran i el Naut Aran Duathlon.
El web Recerca en Acció ha inclòs l’estany d’Ivars i Vila-sana entre les millors destinacions de turisme científic de Catalunya. L’investigador David Bueno ha destacat en un article aparegut en aquest portal els vessants pedagògic, ecològic, històric, lúdic i etnològic de la llacuna més gran de la Catalunya interior.
 
La 57a edició de la Fira de Sant Miquel i la 26a d’Eurofruit obriran les portes del 29 de setembre al 2 d’octubre a Lleida amb la previsió de superar els 340 expositors i de ser el marc de més de 50 activitats paral·leles entre congressos, jornades, reunions professionals, exposicions, premis, demostracions i tastos de productes de la terra.
La tradició de les plantes remeieres, utilitzades des de temps immemorials pels habitants del Pirineu per combatre el dolor i les malalties, ha estat recollida i actualitzada per Taüll Orgànics, una empresa de la Vall de Boí especialitzada en productes ecològics elaborats a partir de l’àrnica, una planta amb propietats analgèsiques i antiinflamatòries.
Els pobles de Lleida ofereixen als visitants un calendari ple d’activitats de tot tipus per acomiadar l’estiu i donar la benvinguda a la tardor, en què les festes populars i tradicionals tenen un paper molt destacat. Cal fer esment de quatre activitats de caire internacional com ara la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, la Fira Agrària de Sant Miquel a Lleida, el Campionat del Món de Parapent Dones a Àger i el Campionat d’Europa de Globus Aerostàtics a Lleida.