BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 75
agost 2011

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
Les Terres de Lleida s’han convertit en un referent indiscutible del turisme actiu i els esports d’aventura a tot l’Estat, amb 178 empreses que organitzen una cinquantena d’activitats d’aigua, aire i terra. Durant l’estiu, els turistes tenen a la seva disposició nombroses rutes de BTT i de senderisme per conèixer a fons el territori, a més d’altres activitats de terra (passeig a cavall, salt de pont, etc.), d’aigua (ràfting, piragüisme, etc.) i d’aire (parapent, ala delta, etc.).
El municipi d’Àger, a la Noguera, i la serra del Montsec es convertiran durant la segona quinzena d’agost en la capital mundial del parapent amb la disputa de la Copa del Món i el Campionat del Món Femení, dues competicions que aplegaran milers d’aficionats i seran un bon impuls per al sector turístic de la zona.
El claustre de la catedral de la Seu d’Urgell viurà un any més del 6 al 14 d’agost la representació de l’espectacle medieval del Retaule de Sant Ermengol, que enguany presenta nombroses novetats per fer més atractiva l’obra de teatre i atreure encara més públic de diferents sectors socials i franges d’edat, a més de convertir l’espectacle en un referent cultural del conjunt del Pirineu.
El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un dels referents més importants de l’oferta turística d’estiu de les comarques lleidatanes, que atreu una mitjana de 180.000 visitants durant els mesos de juliol, agost i setembre. A més dels atractius de la natura i el patrimoni arquitectònic, els turistes poden gaudir de nombroses activitats com ara sortides de natura, observació d’estrelles, exposicions, etc.  
La Vall Fosca disposa fins al 30 de setembre del servei del telefèric de l'Estany Gento, que permet fer una emocionant ascensió des de l'estany de Sallente fins a l'Estany Gento. El telefèric constitueix un dels atractius turístics del Pallars Jussà i dóna entrada a una de les zones lacustres més espectaculars del Pirineu i al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
 
La Val d’Aran és un territori ric en recursos naturals i amb un patrimoni impressionat que atreu cada estiu milers de turistes procedents d’arreu del món. Enguany, a les seves propostes festives i culturals cal sumar-hi Danses del món, espectacle que tindrà lloc el 9 d’agost a Vielha, i les Dances tradicionaus d’Aran, amb actuacions del 5 al 29 d’agost.
Els amants del món del pasturatge i dels concursos de gossos d’atura tenen tres cites imprescindibles aquest mes d’agost al Pirineu de Lleida. Odèn celebrarà el dia 14 el seu VI Concurs de gossos d’atura, Bellver de Cerdanya acollirà el dia 15 la XII Copa Estatal Interraces de gossos pastors i Llavorsí organitzarà el Concurs Internacional de Gossos d’Atura del Pallars el dia 21. 
El conjunt monumental del turó de la Seu Vella de Lleida atreu cada any més visitants. Durant el 2010, la Seu Vella va comptabilitzar 72.000 visites (20.000 més que el 2009) i el Castell del Rei-la Suda ha aplegat 26.026 persones des d’aquest mes de març, quan va obrir les portes.
Bona part de les poblacions de les comarques lleidatanes celebren la seva festa major durant el mes d’agost. Però l’oferta turística s’amplia amb un atapeït calendari d’activitats com ara “Música sota les estrelles” al Centre d’Observació de l’Univers a Àger, el Festival de Música Vila de Rialp, els concerts d’estiu a la Ruta del Cister i les actuacions musicals programades per la Ribagorça Romànica.