BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 74
juliol 2011

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
El Pallars Sobirà celebra aquesta temporada amb diferents activitats el 25è aniversari de la primera baixada de ràfting a les aigües del riu Noguera Pallaresa –una modalitat esportiva importada de França–, la introducció posterior d’aquesta activitat al conjunt de l’Estat espanyol i la creació d’empreses dedicades a aquesta disciplina.
Els diferents sectors turístics de Lleida esperen que aquest estiu es puguin mantenir uns nivells d'ocupació i d'activitat molt similars als de l'any passat. Si es compleixen aquestes previsions, les comarques lleidatanes rebran durant aquestes vacances d’estiu uns 750.000 turistes, que generaran més de dos milions de pernoctacions.
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha recuperat els senders de la comarca, que han permès senyalitzar 45 itineraris i crear un producte turístic nou. A iniciativa de 6 allotjaments rurals, a partir del setembre es posarà en marxa la ruta El Cinquè Llac, una nova oferta de senderisme al Pallars Jussà i al Pallars Sobirà.
Amb el lema “Camina pel parc i torna amb bus”, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha posat en funcionament la segona temporada del “Bus del parc”, un servei de transport públic que fa la circumval·lació de l’espai natural i connecta el Pla de l’Ermita (l’Alta Ribagorça) i Espot (el Pallars Sobirà) passant per la Val d’Aran.
El Pirineu de Lleida acull enguany dos festivals de música clàssica que, a més de la programació d’alt nivell, serveixen per promocionar el patrimoni arquitectònic de les poblacions de la zona. Els amants de la música, doncs, tenen al seu abast el primer Festival de Música Antiga dels Pirineus, l’onzena edició del Festival de Música Vila de Rialp i la setena edició dels Concerts a la Ruta del Cister.
 
Esterri d’Àneu celebrarà del 10 al 16 de juliol la vintena edició de Dansàneu. Enguany, la Festcat’11, les escoles d’estiu de cultura popular del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ha reunit en un únic campus, que tindrà lloc al municipi del Pallars Sobirà, les escoles de dansa i de música.
El Consorci Segre Rialb ha editat diferents materials promocionals amb 8 raons per gaudir i posar en valor els atractius patrimonials i naturals d’aquesta zona del Prepirineu de Lleida, que té com a producte turístic estrella l’embassament de Rialb i els esports d’aigua, i perquè es consolidi com un territori d’estació nàutica d’interior.
La música tradicional, popular, clàssica, ètnica i jazz i les danses populars protagonitzen els actes festius del mes de juliol a les comarques de Lleida. Els visitants també podran gaudir de les festes tradicionals (com les falles) i les competicions esportives. A més, és recomanable la visita al Mercat Romà de Iesso a Guissona.