BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 72
maig 2011

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
Les 6 comarques de l’Alt Pirineu i Aran (l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Cerdanya i la Val d’Aran) duran a terme enguany un projecte conjunt de senderisme turístic que, amb el nom de “Nous senders: un camí conjunt cap a l’ocupació de l’Alt Pirineu i Aran”, tindrà com a producte estrella el formatge.
Les Borges Blanques suma al Parc Temàtic de l’Oli i al Centre de Descoberta de les Garrigues-el Mirador un nou equipament cultural amb l’obertura de l’Espai Macià, que es troba en un edifici nou de quatre plantes situat al centre històric. Els dos últims pisos acullen el fons museogràfic dedicat a difondre el llegat, la figura, la trajectòria i la manera d’entendre el món del qui fou president de la Generalitat de Catalunya Francesc Macià.
La temporada de travesses circulars amb BTT pel Pirineu lleidatà del 2011 comença de ple al mes de maig carregada de propostes per gaudir de la natura, dels monuments i de la gastronomia de la zona. Els amants de la bicicleta de muntanya tenen per triar nombroses rutes com ara Pedals de Foc, Pedals d’Occitània, Era Roda, Trinxat BTT, Urgellet Pic de l’Orri i Volta Cadí-Moixeró. 
Els complexos hivernals de Baqueira Beret, Boí Taüll Resort i Gran Pallars Port-Ainé van ser els últims en posar el punt i final per Setmana Santa a la temporada d’esquí 2010-2011 al Pirineu de Lleida, una de les campanyes més llargues de la història. Els 11 centres d’hivern del Pirineu de Lleida han venut durant aquesta campanya que s’acaba de tancar un total de 1.224.348 forfets, un 2,6% menys que la temporada passada, quan se’n van despatxar 1.257.222.
La Seu d'Urgell disposa del nou Espai Ermengol, que inclou el museu de la ciutat i el centre d'acolliment turístic de referència al centre històric. L'equipament té l'objectiu de conservar i presentar la col·lecció municipal, difondre el patrimoni i el llegat històric i promoure la cultura i el turisme a l'Alt Urgell. A més, a la ciutat de Lleida es pot visitar ja el Centre d’Interpretació de la Suda.
 
L’Associació per al Desenvolupament de la Ribagorça Romànica organitza els caps de setmana del 7 de maig al 13 de juny les Jornades Gastronòmiques Carns Autèntiques de la Ribagorça a diferents restaurants de la Ribagorça catalana i la Ribagorza aragonesa per promocionar la vedella, el xai i el cabrit. A més, fins al 19 de juny es pot gaudir del Ral·li Gastronòmic del Pallars Sobirà.
La ciutat de Lleida es vesteix de festa durant tot el mes de maig amb la celebració d’actes lúdics i festius coneguts internacionalment, com ara la Fira de Teatre de Titelles, la Festa de Moros i Cristians, l’Aplec del Caragol i les Festes de Maig, que apleguen milers de visitants atrets per les activitats, la gastronomia i els monuments de la capital del Segrià.
Les Terres de Lleida ofereixen als visitants durant el mes de maig un programa extens de fires comercials, mostres de productes artesanals, festes tradicionals, aplecs i activitats esportives, que complementa els atractius turístics tant de les comarques de muntanya com de la plana.