BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 71
abril 2011

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
Amb l’arribada de la primavera, s’inicia una nova temporada dels esports de riu i de les activitats relacionades amb el turisme actiu i els esports d’aventura a la demarcació de Lleida, un sector que s’ha consolidat en els darrers anys com un referent en aquest àmbit a tot l’Estat. Enguany inicien la campanya 178 empreses d’aventura i de turisme actiu (un 12% més respecte al 2010), que organitzen una cinquantena d’activitats, i s’espera aconseguir uns 650.000 serveis.
L’església romànica de Sant Climent de Taüll, a la Vall de Boí, va acollir el 25 de març l’acte de lliurament del 22è Premi Turístic Internacional Pica d’Estats de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, amb la presència d’un centenar d’assistents. Per tercer any consecutiu, el lliurament de guardons es va fer en una comarca diferent del territori amb una clara voluntat de descentralitzar tota l’activitat social amb rellevància de la Diputació.

La Setmana Santa posarà el punt final a la temporada d’esquí 2010-2011 als complexos hivernals del Pirineu de Lleida, una de les campanyes més llargues de la història i que s’espera que hagi tingut una bona afluència de públic. Dues de les 11 estacions d’esquí —Gran Pallars Espot i Gran Pallars Tavascan— restaran tancades, encara que els esquiadors que escullin el Pallars Sobirà tindran a la seva disposició les instal·lacions de Gran Pallars Port-Ainé.

El Tren dels Llacs, recorregut turístic entre Lleida i la Pobla de Segur amb la històrica locomotora de vapor La Garrafeta, iniciarà la tercera temporada el pròxim 22 d’abril, coincidint amb la Setmana Santa, amb la previsió de superar els 4.315 usuaris de la campanya anterior i arribar al cent per cent de l’ocupació de places.
Les Terres de Lleida ofereixen dos nous punts d’atracció turística. El municipi de l’Albi, a la comarca de les Garrigues, ha recuperat el seu castell medieval, que es trobava en ruïnes des del segle XIX des de la primera guerra carlina (1833-1840). L’edifici, que ha conservat tots els elements patrimonials que encara s’hi mantenien, ja es pot visitar i acollirà actes culturals.
 
Tota l’oferta turística de Lleida serà present a la 20a edició del Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC 2011), que se celebrarà del 7 al 10 d’abril a la Fira de Barcelona. Mitjançant l’estand Ara Lleida hi seran representades una vintena d’entitats i institucions turístiques de les comarques lleidatanes. Torisme Val d’Aran també hi participarà amb un estand propi.
Les comarques de Lleida acolliran del 22 al 24 d’abril la VolCAT Ara Lleida, que arriba a la cinquena edició i és la segona consecutiva que es disputa exclusivament per la demarcació lleidatana. Es tracta d’una travessa de BTT en tres jornades que recorre paratges sorprenents de gran bellesa natural de les Terres de Lleida i que aplega tant ciclistes d’elit com federats, aficionats i populars.
Les comarques de Lleida presenten un calendari carregat de fires, festes populars, activitats esportives i culturals i actes relacionats amb la Setmana Santa. Entre els esdeveniments de més anomenada, destaquen la Festa dels Tres Tombs d’Anglesola, la Passió de Cervera, la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, la Trobada de Campaners d’Os de Balaguer, la Fira de Balaguer, la Fira de Teatre de Titelles de Lleida i el Ral·li Gastronòmic “La Xicoia”.