EL TENEDOR CERTIFICA EL RESTAURANT LA BOSCANA DE BELLVÍS COM EL CINQUÈ MILLOR RESTAURANT DE L’ESTAT ESPANYOL


L’establiment del Pla d’Urgell, que ja disposa d’una estrella Michelin, ha obtingut aquesta privilegiada posició a partir de les puntuacions i valoracions dels clients .


La restauració lleidatana ha recollit un nou èxit amb el reconeixement obtingut pel restaurant La Boscana de Bellvís com el cinquè millor restaurant d'Espanya el 2020, segons la plataforma El Tenedor. L'establiment, regentat pel xef Joel Castañé, ocupa també la primera posició en el rànquing català. Cal remarcar que aquest és el tercer any consecutiu que La Boscana se situa en el top-100 dels restaurants de l'Estat, sempre en un sentit ascendent, ja que l'any passat va obtenir la 6a posició i el 2019 es va situar en la 16a. El local disposa a més d’una estrella Michelin (2017-2020), com també d’un Sol Repsol (2018-2019) i dos Sols Repsol (2020) a la Guia Repsol.

El rànquing d’El Tenedor s'elabora a partir de les valoracions i les opinions que els clients del restaurant li atorguen durant l'any, tenint en compte una sèrie de criteris com les notes obtingudes pels restaurants durant el 2020, el volum d'opinions durant aquest any, les visites a la fitxa de l’establiment i les reserves generades.

La Boscana disposa d'un espai gastronòmic de vuit taules i una cuina d'avantguarda amb arrels tradicionals, amb matèries primeres de màxima qualitat provinents de la seva horta i de proximitat. Castanyé desenvolupa un tipus de cuina singular basada en la tradició però amb un toc de creativitat, on el sabor és sempre més important que el disseny. "Il·lusió, respecte, constància, esforç i humilitat són els secrets d'aquest èxit", afirma el cuiner.

La formació i l'experiència de Castanyé són àmplies. Va estudiar a l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Lleida i a l'Escola Universitària d'Hostaleria i Turisme de Sant Pol de Mar (precisament va conèixer Ferran Adrià en un curset d'extensió universitària al restaurant El Bulli i arran d'aquesta experiència va decidir "dedicar-me plenament a la cuina d'alta qualitat"). Va treballar de xef al restaurant Neichel de Barcelona i de xef assistent al Bulli Catering, abans de tornar, el 2001, a la seva terra per exercir de màxim responsable gastronòmic del restaurant familiar Resquitx. Actualment exerceix com a xef a La Boscana, establiment posat en marxa per la família Castanyé l'any 2011.

El restaurant La Boscana de Bellvís, situat al quilòmetre 4 de la carretera de Bellvís a Bell-lloc, s’ha fet famós en aquests darrers anys per creacions com el carpaccio de colomí i foie amb vinagreta de pinyons, l'espatlla de cabrit cuita a baixa temperatura i rostida amb vi de Costers del Segre i puré de patata, el bistec tàrtar amb ostres, el pop amb cremós de patata i emulsió de pebre vermell de la Vera, l'arròs de llamàntol amb gelat de préssec de vinya, el caneló de la Mama Roser, el rap en empanades, el cap i pota amb cargols, la costella de porc rostida a la ratafia amb fruita de Lleida, el colomí a la crapaudine amb verdures taronges de l'hort, o el pollastre de corral crocant amb escamarlans.

El Tenedor és una plataforma que permet als usuaris reservar on-line a més de 50.000 restaurants de diversos tipus i a diferents països. Un dels apartats del web està dedicat a les valoracions i opinions dels usuaris, centrades en aspectes com la qualitat del menjar, el servei o l’ambient. En total, la plataforma (web i aplicacions) recull més de 17 milions de comentaris garantits.

Reconeixements a establiments lleidatans

Cal recordar que La Boscana, juntament amb El Fogony de Sort (el Pallars Sobirà) i Malena de Gimenells (el Segrià), han estat reconeguts enguany amb una estrella per la prestigiosa Guia Michelin. Igualment, Casa Albets de Lladurs (el Solsonès) ha rebut l’estrella verda, categoria que reconeix els restaurants i xefs particularment compromesos amb la defensa del medi ambient, i la distinció Bib Gourmand, atorgada als establiments que destaquen per una relació qualitat-preu molt favorable. Finalment, el cuiner Mateu Blanch, propietari del restaurant Caravista de Lleida (el Segrià), ha estat guardonat com a “Xef de l’Any” per la prestigiosa Guia Gourmand (edició del 2021).

 

Més informació:

La Boscana
Tel. 973 56 55 75
Web: https://www.laboscana.net/