EL TREN DELS LLACS FINALITZA LA TEMPORADA MÉS ATÍPICA


Amb només 9 viatges realitzats com a conseqüència de la crisi sanitària, aquest popular ferrocarril turístic ha registrat un total de 1.411 viatgers en una campanya curta que ha anat del 22 d’agost al 31 d’octubre.


L’ocupació assolida al Tren dels Llacs ha estat del 56%, cosa que representa un total de 1.411 places ocupades respecte a les 2.520 que s’han ofert en els escassos 9 viatges portats a terme (l’any passat es van fer 24 circulacions) com a resultat de les limitacions imposades per la crisi de la Covid-19. Cal recordar que aquest servei turístic, que uneix les ciutats de Lleida i la Pobla de Segur, va reiniciar l’activitat el 22 d’agost, amb viatges setmanals tots els dissabtes fins al 31 d’octubre, sempre amb reserva prèvia.

L’itinerari, amb vagons d’època, travessa les serres del Mont-roig i el Montsec, amb paisatges espectaculars de parets aspres, congostos i quatre embassaments, els de Sant Llorenç, Camarasa, Cellers i Sant Antoni, tot aconseguint panoràmiques singulars fins a completar un total de 41 túnels i 31 ponts. El recorregut, de 89 quilòmetres i que permet als viatgers retrocedir en el temps i gaudir de les espectaculars vistes de l'entorn que voreja el trajecte, s’orienta bàsicament al turisme familiar i als amants del ferrocarril i de la natura en estat pur.

El viatge transcorre per la dreta del riu Segre des de Lleida fins a Balaguer, per una via única en un itinerari planer fins a arribar a les primeres muralles muntanyoses de Sant Llorenç de Montgai i Camarasa, a la comarca de la Noguera. Després, el tren circula per la zona de la conca del riu Noguera Pallaresa, on passa entre els embassaments de Terradets i Sant Antoni i serres com el Montsec abans d’arribar a la Pobla de Segur, la seva destinació final.

El Tren dels Llacs té també l’atractiu de les múltiples possibilitats lúdiques i gastronòmiques per als visitants al llarg del recorregut per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà.

El Tren dels Llacs es va posar en marxa el 2009 amb l'objectiu de convertir-se en un referent que contribueixi a la dinamització econòmica de les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà. Recorre la línia històrica de FGC de Lleida-la Pobla de Segur amb material mòbil de més de 50 anys remolcat per dues locomotores dièsel acoblades dels models 10817 i 10820, que es van construir l’any 1968 i que estaven concebudes per prestar serveis mixtos de línia i maniobres. El material remolcat està format per cinc cotxes d’època de la sèrie 6000.

La posada en funcionament d'aquest servei turístic fou impulsada i finançada conjuntament per FGC, la Diputació de Lleida i l'ATM de l'Àrea de Lleida.

Més informació:

Oficina d’Informació Turística de la Pobla de Segur
Tel. 973 68 02 57
Web: www.pobladesegur.cat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya
Tel. 93 205 15 15 / 93 366 45 53
Web: www.trendelsllacs.cat