PROJECTEN UN GRAN COMPLEX TURÍSTIC A LA VALL DE BOÍ


BoíTaüll.Pro ha adquirit diversos equipaments a la zona del Pla de l’Ermita i preveu fer una inversió superior als 2,5 milions d’euros per consolidar un ambiciós projecte turístic.


El conjunt de societats agrupat sota la marca BoíTaüll.Pro, amb seu a València, ha adquirit el passat mes de setembre l’hotel de 4 estrelles El Petit Muntanyó, bastit a la Vall de Boí (l’Alta Ribagorça), adquisició que s’afegeix a les de diversos equipaments turístics i de lleure dutes a terme anteriorment, com ara els apartaments Petit Saüc, de Taüll, i una piscina, pistes de tennis, una discoteca i un parc d’aventura, situats a la zona central de l’anomenat Pla de l’Ermita (una àrea d’uns 14.000 metres quadrats). Aquestes operacions han suposat una inversió estimada d’1,2 milions d’euros.

Aquestes operacions formen part d’un projecte més ambiciós que es desenvoluparà en un període de dos o tres anys, amb una inversió d’entre un i dos milions d’euros més, i inclourà un bar de tapes, una discoteca i un pub, a més de la construcció d’un nou hotel. També preveu la gestió d’una escola d’esquí i lloguer d’esquís per a turistes, que es posaran en funcionament aquesta temporada. El complex comportarà la creació d’entre 60 i 70 llocs de treball directes en temporada alta.

BoíTaüll.Pro, que amb aquest projecte pren d’alguna manera el relleu de Promocions Turístiques de la Vall, que va renunciar a la gestió de les instal·lacions l’any 2018, implanta d’aquesta manera a la Vall de Boí el seu model turístic, que combina allotjaments de qualitat amb lleure.

Francisco Herrero, gerent de BoíTaüll.Pro, ha explicat que aquesta temporada de neu podria funcionar ja l’escola d’esquí, la discoteca i el pub, tot i que aquestes previsions estan supeditades a les possibles restriccions derivades de la situació sanitària.   

El Petit Muntanyó és un hotel de 4 estrelles situat al Pla de l'Ermita, al costat de l'estació d'esquí de Boí Taüll. Ocupa una casa de pedra i fusta, amb teulada de pissarra amb diverses claraboies, decorada amb antics estris i objectes relacionats amb la regió. Un petit jardí, presidit per un avet, precedeix la façana principal i contribueix a l'atmosfera alpina d'aquest petit hotel, envoltat d'arestes muntanyoses.

Les zones comunes inclouen una sala d'estar i una petita biblioteca, com també un spa i una sauna ideal per relaxar el cos després d'una jornada d’activitat muntanyenca. Per completar el descans, disposa d’onze dormitoris, quatre de tipus suite, tots amb bany, minibar i algunes comoditats extra.

Es tracta d’un hotel pensat per a tot tipus d'hostes, des d'esportistes, que poden aprofitar les properes instal·lacions de l'estació d'esquí de Boí-Taüll, als més reposats, que poden gaudir d'una visita al conjunt d’esglésies romàniques de la Vall de Boí, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Situat als 1.615 metres d’altitud, el Pla de l’Ermita es va crear juntament amb l’estació d’esquí de Boí Taüll i constitueix actualment un nucli amb diferents equipaments hotelers, apartaments i serveis turístics, pensats com a resort per a les vacances familiars. A prop del nucli es pot accedir a l’ermita romànica de Sant Quirc de Taüll (d’aquí ve el nom de l’indret), que va ser restaurada l’any 1992.

Esquiades.com es consolida a la Vall de Boí
D‘altra banda, la xarxa hotelera que l’agència de viatges on-line Esquiades.com té al resort Boí Taüll encara la finalització de la temporada estiuenca amb bons resultats, especialment l’agost, quan ha assolit un 90 % d’ocupació, i la primera quinzena de setembre. Segons responsables de l’empresa catalana, bàsicament s’ha treballat amb una clientela familiar que buscava natura, relax i gastronomia. Quant a la procedència, es tractava d’un públic de proximitat, amb alguns clients d’Aragó, València i Madrid. 

L’agència de viatges on-line va adquirir el passat novembre dos hotels i altres actius del resort Boí Taüll, i va passar a tenir tres establiments hotelers (l'Hotel Romànic, els Apartaments La Solana i l’Aparthotel Via Augusta, comprat l’any 2017) i a gestionar-ne quatre (els tres esmentats i l'Hotel Taüll), aproximadament un 50 % dels llits que hi ha al resort de l'estació d'esquí lleidatana.

  

Més informació:
Esquiades.com
Tel. 902 09 16 09
https://www.esquiades.com/