INICIATIVA PROMOCIONAL DE LES GARRIGUES COINCIDINT AMB L’INICI DE LA CAMPANYA DE L’OLI


La campanya promocional ‘Les Garrigues, terra verge extra’, impulsada pel Consell Comarcal de les Garrigues, té l’objectiu de projectar la comarca en l’àmbit turístic i augmentar l’autoestima del territori.


El Consell Comarcal de les Garrigues ha iniciat aquest octubre una campanya promocional que, sota el lema “Les Garrigues, terra verge extra”, té l’objectiu de promocionar la gastronomia, el patrimoni i el turisme de la comarca. La iniciativa, que coincideix amb el començament de la campanya de l’oli 2020-2021, també està destinada a unificar la imatge turística dels pobles de les Garrigues i augmentar l’autoestima del territori.

Els tres vídeos promocionals, obra de la jove creadora audiovisual garriguenca Elena Bellart, se centren en temàtiques diferenciades com la gastronomia, el patrimoni i el turisme. Jaume Setó, president del Consell Comarcal de les Garrigues, afirma que “som un territori encara per descobrir per molts catalans, i aquests vídeos han de servir per projectar la comarca a l’exterior, i també per animar els mateixos garriguencs a ser prescriptors del que tenim”. Tot i la situació sanitària, el Consell Comarcal remarca que les Garrigues és un territori segur i no massificat que la gent pot visitar sense problemes.

Complementant l’elaboració d’aquests vídeos, s’instal·laran rètols promocionals a diverses localitats (ja se n’ha col·locat un a Castelldans i els propers seran Granyena de les Garrigues i Bellaguarda) per tal de potenciar una imatge unificada que doni cabuda a tots els agents i a tots els sectors de la comarca i els ajudi en la projecció cap a la resta del territori català. Així mateix, s’està creant un banc d’imatges de diferents indrets i temàtiques de les Garrigues que es posaran a disposició de les empreses de la comarca perquè puguin nodrir els seus webs i xarxes socials per promocionar els seus negocis i la mateixa demarcació.

Aquest projecte forma part del pla estratègic comarcal de les Garrigues 2015-2025 i en concret de la línia estratègica centrada en l’àmbit del territori, la cultura i el patrimoni. Una part important del pla s’adreça a aconseguir que els mateixos garriguencs i garriguenques estimin, valorin i se sentin orgullosos del seu territori. En aquesta línia, cal recordar que el Consell Comarcal ja va iniciar fa tres anys el certamen “Les Garrigues en flor” per embellir els pobles de la comarca.

Campanya de recollida d’olives
La campanya de recollida d’olives ha començat recentment amb la recol·lecció d’arbequines destinades a produir oli d’oliva verge extra primerenc, més afruitat, amarg i astringent. Cada cop més consumidors es decanten cap a aquest oli verd (amb aromes més fresques i amargues i amb excel·lents propietats antioxidants) tot i que l’oli dolç és encara el més consumit. A més de les seves propietats organolèptiques, l’oli d’oliva verge extra, tant el verd com el madur, és un producte 100% natural, de gran qualitat, saludable i saborós, que arriba al consumidor amb totes les garanties d’origen i control certificats pel Consell Regulador.

Cal recordar que enguany es preveu una bona campanya, amb una producció d’aproximadament 3,7 milions de quilos d’oli de gran qualitat, 700.000 més que el 2019, any marcat per una gran sequera.

D’altra banda, els actes previstos per commemorar el 45è aniversari de la DOP Les Garrigues, la primera Denominació d'Origen Protegida (DOP) alimentària reconeguda a l'Estat Espanyol, l’any 1975, han estat ajornats a causa de la situació sanitària. La DOP recorda no obstant això que es manté la nova campanya “Te’l portem a casa”, el servei a domicili per a particulars, restaurants i entitats que tenen totes les cooperatives de la denominació.

Igualment, i quan les directrius sanitàries ho permetin, els responsables de la DOP animen la gent interessada a combinar l’adquisició d’oli a les cooperatives i als molins que hi ha a cada poble de la comarca amb la gastronomia potent de la zona i les múltiples visites culturals que ofereix el territori.

Camins d’Or Líquid al Segrià
En un altre ordre de coses, el Consell Comarcal del Segrià va presentar el passat 28 d’octubre la dotzena edició de Camins d’Or Líquid del Segrià Sec, que se celebrarà del 2 de novembre al 20 de desembre en format online. En el decurs de la presentació es va fer una crida a la compra onlined’oli d’oliva extra verge d’aquesta comarca, un producte considerat de gran qualitat.

Participen en aquesta edició set municipis (Aspa, Maials, Alfés, Torrebesses, Alcanó, Seròs i Llardecans), sis cooperatives d’aquestes poblacions i el Molí de Seròs. Per primera vegada es farà en format telemàtic a causa de la pandèmia, i els tradicionals dinars i certàmens entorn de les cooperatives se substituiran per tallers, xerrades i receptes de cuina a través del canal de l’ens comarcal a la plataforma YouTube. També hi haurà concursos radiofònics i una campanya publicitària per promoure l’adquisició d’oli per Internet, un producte que és el motor de la zona i garantirà la continuïtat del sector.

 

Més informació:

Consell Comarcal de les Garrigues
Tel. 973 14 26 58
Web: https://www.ccgarrigues.com/

DOP Les Garrigues
Tel. 973 28 04 70
Web: https://olidoplesgarrigues.com/

Consell Comarcal del Segrià
Tel. 973 05 48 00
Web: https://www.segria.cat/