EL PALLARS JUSSÀ, RECONEGUT COM A DESTINACIÓ TURÍSTICA SOSTENIBLE A ESCALA MUNDIAL


La comarca del Pallars Jussà ha estat escollida per l’associació internacional Green Destinations com una de les 100 destinacions turístiques mundials més sostenibles del 2020, reconeixement que només tenen sis territoris més a l’Estat espanyol.


El Green Destinations és un rànquing que elabora anualment l’associació internacional homònima, en col·laboració amb altres onze organitzacions mundials, amb la finalitat de mostrar actuacions d’èxit, compartir bones pràctiques i, el més destacable, reconèixer la feina i la promoció del turisme sostenible a les destinacions escollides.

El Pallars Jussà va rebre aquest reconeixement durant l'acte inaugural del congrés Global Green Destinations Days, una de les principals conferències internacionals dedicades monogràficament al turisme sostenible, que es va celebrar de manera virtual a principis d’octubre.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha mostrat la seva satisfacció per aquest reconeixement i ha remarcat que fa anys que s’aposta per treballar en estratègies de dinamització turística sostenibles com a eix fonamental per al desenvolupament del nostre territori.

L’exemple de bones pràctiques que s’ha presentat amb la candidatura del Pallars Jussà ha estat el projecte Gratitud Pallars, impulsat per l’Associació Marques de Pastor i el Consorci Leader Pirineu Occidental. La iniciativa promou que empreses turístiques, població local i visitants contribueixin voluntàriament a la conservació i valorització del patrimoni natural i cultural rural. Això s’aconsegueix a través d’eines de micromecenatge i compensació de petjada ecològica, per identificar i crear microreserves i projectes de recuperació de patrimoni.

Una mostra d’altres línies de treball relacionades amb el desenvolupament turístic sostenible fetes els darrers anys ha estat el projecte GPS Tourism, liderat pel Consell Comarcal. Es tracta d’un projecte turístic transfronterer vinculat a la mobilitat sostenible, destinat a fomentar el patrimoni natural i cultural als Pirineus.

Cal esmentar també altres reconeixements del territori, com és el cas del Geoparc Orígens, atorgat per la Unesco, o la certificació Starlight per la qualitat del cel fosc que tenen tant el Montsec com el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Així mateix, el Consell Comarcal també ha treballat en l’elaboració d’una guia per potenciar l’ecoturisme i el turisme de fauna, o en un dossier divulgatiu que recull la feina duta a terme en el marc de la sostenibilitat a la comarca.

 

Més informació:

Consell Comarcal del Pallars Jussà
Tel. 973 65 01 87
Web: https://www.pallarsjussa.cat/