EL TREN DELS LLACS ARRIBA A L’EQUADOR DE LA SEVA TEMPORADA MÉS CURTA


El popular tren turístic, que enguany va iniciar la campanya el 29 d’agost per culpa del confinament sanitari de la comarca del Segrià, disposa encara de places lliures per als viatges dels dies 3, 10, 17, 24 i 31 d’octubre.


El Tren dels Llacs, comboi que circula entre Lleida i la Pobla de Segur a través d’un recorregut espectacular que travessa tres comarques (el Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà), va començar la campanya dos mesos i mig més tard de l'habitual per culpa de la pandèmia, i va passar de les 24 circulacions previstes inicialment a les 10 que finalment farà. A més, la situació atípica d’aquest 2020 ha afavorit que els usuaris siguin bàsicament de Catalunya, i molt especialment de Barcelona. Com a novetat, enguany els passatgers disposen d’un nou guiatge per megafonia que aporta diferents informacions del territori al llarg del seu recorregut, així com de la història de la línia.

La mitjana d’ocupació dels últims trens està essent d’entre el 75 i el 80 %. Excepcionalment, enguany encara queden places lliures per als propers viatges (dies 3, 10, 17, 24 i 31 d’octubre). 

Tots els recorreguts d’aquesta temporada es fan amb el Tren dels Llacs històric, que utilitza vagons d’època, ja que  enguany no ha calgut emprar el Tren dels Llacs panoràmic, que en estar climatitzat circulava a l’època de més calor, entre mitjan juliol i mitjan agost. El comboi turístic està dirigit bàsicament a famílies i grups d’amics que volen descobrir la Plana i el Prepirineu lleidatà d’una forma dinàmica i original.

Els viatgers, a més, poden complementar el recorregut en tren amb l’oferta complementària de propostes per descobrir els atractius del territori. Així, tenim les visites guiades al conjunt modernista de Casa Mauri i el Molí de l’Oli a càrrec de l’Oficina de Turisme de la Pobla (a les 13.00, 13.30 i 14.00 h dels dissabtes); a la Fàbrica de Licors Portet; a la Fàbrica de cervesa Ctretze Pirineus; a les botigues històriques de Salàs de Pallars; a les antigues salines de Gerri de la Sal; a la central hidroelèctrica de Capdella (a la Vall Fosca), o a l’estany de Montcortès.

El Tren dels Llacs segueix la línia fèrria Lleida-la Pobla de Segur, que creu a les serres del Mont-roig i el Montsec i permet gaudir de paisatges espectaculars amb parets elevades, congostos i quatre embassaments (Sant Llorenç, Camarasa, Cellers i Sant Antoni). Travessa un total de 41 túnels i 31 ponts. Al gener del 2005 la línia va passar a la titularitat de FGC. La durada del viatge és d’1 hora 50 minuts.

Un dels atractius del Tren dels Llacs històric és la composició del comboi, format per vagons de més de 50 anys remolcats per dues locomotores dièsel acoblades dels models 10817 i 10820 que es van construir l’any 1968 i que estaven concebudes per prestar serveis mixtos de línia i maniobres. Són conegudes també com a “ye-yes”. El material remolcat està format per cotxes d’època de la sèrie 6000.

El Tren dels Llacs, nascut l’any 2009, està impulsat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, la Direcció General de Turisme de la Generalitat, la Diputació de Lleida i l’ATM de l’Àrea de Lleida.

 

Més informació:

Ferrocarrils de la Generalitat
Tel. 93 366 33 00
http://www.trendelsllacs.cat/es/inicio/
premsa@fgc.cat