EL LLIURAMENT DELS GUARDONS DEL 31è PREMI “PICA D’ESTATS” TINDRÀ LLOC EL DIMARTS 6 D’OCTUBRE


L’entrega de guardons als guanyadors del Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, prestigiós certamen convocat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida amb una dotació de 45.000 €, es farà enguany de forma virtual.


L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc a partir de les 11.00 h de manera virtual en un format televisiu que emetrà Lleida TV i que es podrà seguir en directe via YouTube al canal www.youtube.com/ARALLEIDATV. La cerimònia comptarà amb la participació telemàtica de Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida; de Rosa Pujol, vicepresidenta del Patronat de Turisme, i de Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya. En el decurs de l’acte intervindran també altres membres del jurat i els guanyadors dels diversos apartats del premi. El cap de setmana següent l’acte s’emetrà en diferit a través de la xarxa de LleidaTV.cat.

Cal recordar que enguany el premi d’Internet ha obtingut el Premi especial del jurat (dotat amb 10.000 euros) pel treball “Els artistes van en tractor”, de la videoartista Sara Boldú, publicat al web saraboldu l’octubre del 2019. Es tracta d’un muntatge d’imatges preses amb dron a les Garrigues d’agricultors treballant la terra amb els seus tractors, que vol ser un homenatge al paisatge rural i als seus protagonistes.

El premi de Premsa escrita d’informació general (dotat amb 5.000 euros) ha estat per al reportatge “Castells per la província de Lleida, escrit per Daniel Romaní, amb fotografies de Santi Iglesias i publicat l’agost del 2019 al diari Ara.

El premi de Premsa especialitzada en viatges i turisme (dotat amb 5.000 euros) ha estat per al reportatge “Penelles, un poble que torna a pintar”, escrit per Joaquim M. Pujals, amb fotos de Josep Cano i publicat a la revista Descobrir Catalunya el juny del 2019.

El premi de Televisió (dotat amb 5.000 euros) ha estat per al reportatge “David contra Goiat”, d’Eugenia Basauli i Eduardo Laplaza, emès el desembre del 2018 al programa “El Escarabajo Verde” de TVE.

El premi de Premsa internacional (dotat amb 5.000 euros) ha estat per al reportatge “Una terra dai gusti forti” ('Una terra de gustos forts'), escrit per Riccardo Lagorio i Andrea Deotto i publicat l’octubre del 2019 a la revista italiana Dove.

El premi al millor Reportatge fotogràfic (dotat amb 5.000 euros) ha estat per a Carles Claraco per una sèrie d’espectaculars fotografies que il·lustren el reportatge “La Porta del Cel: travesía por el Pirineo más salvaje, publicat l’abril del 2019 a El Mundo de los Pirineos.

El premi al millor treball dels Mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida (dotat amb 5.000 euros) ha estat per al reportatge “Els secrets de la 'city' de Lleida”, escrit per Roser Banyeres, amb fotografies de Rafa Ariño i publicat el 3 de març de 2019 al suplement Lectura del diari Segre.

Aquesta edició del certamen va rebre un total de 224 treballs, dels quals 51 corresponen a premsa internacional, la xifra més alta de participació estrangera registrada fins ara i, en conjunt, el segon millor registre en tota la història del guardó periodístic.

El jurat del 31è Premi "Pica d'Estats", que es va reunir el passat 8 de febrer per decidir els guanyadors, estava format per destacats professionals del món de la comunicació. El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, va presidir el jurat. En van formar part com a vocals els periodistes Josep Lluís Cadena, director de Ràdio Lleida-Cadena SER; Francesc Canosa, director de La Mira magazín; Santiago Costa, director de redacció del diari Segre; Josep Cuní, director del magazín matinal "Aquí, amb Josep Cuní" de SER Catalunya; Pepa Fernández, directora i presentadora del programa “Las Mañanas” de RNE; Lluís Foix, analista polític de La Vanguardia; Antonio Franco, exdirector d’El Periódico de Catalunya; Rafa Gimena, president a la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Francesc Guillaumet, director del diari La Mañana; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme (FEPET), i la periodista Mònica Terribas. Com a secretari del jurat va actuar el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre.

 

Més informació:

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Tel. 973 24 54 08
Web: www.aralleida.cat