EL PIRINEU DE LLEIDA ACULL LA QUEBRANTABOOK I LA RODIBOOK, DOS ESDEVENIMENTS NO COMPETITIUS QUE APLEGARAN UN MILER DE MOTOS


Se celebraran el 29 d’agost, la primera, i el 5 de setembre, la segona, amb sortida i arribada a l’Alta Ribagorça i a la Val d’Aran, respectivament, i inclouran activitats turístiques complementàries.


La Quebrantabook i la Rodibook són dos esdeveniments motociclistes no competitius que es desenvolupen per carreteres obertes al trànsit i que apleguen un gran nombre de participants. La primera reunirà enguany unes 200 motos i tindrà el punt de sortida i arribada al Pont de Suert (l’Alta Ribagorça), mentre que la segona concentrarà unes 800 motos, amb punt de partida i tornada a Vielha (la Val d’Aran).

Ambdós esdeveniments presenten itineraris sorpresa, que canvien segons l'edició i que el motorista va descobrint amb l'única ajuda d'un llibre de ruta (roadbook) o GPS, havent de passar pels punts de control establerts. Uns itineraris que travessen valls, pobles i ports de muntanya i que en aquesta edició permetran als inscrits descobrir alguns dels grans atractius de la demarcació de Lleida.

La Rodibook inclou tres opcions: la Rodibook Pro On Board, una ruta llarga d’entre 650 i 750 km, amb una durada estimada d’entre 12 i 16 hores; la Rodibook Rockie, amb la mateixa ruta que la primera però amb una drecera que escurça el trajecte entre 2 i 4 hores, i la Rodibook Offroad, una ruta mototurística només apta per a motos Maxi-Trail i Trail/Scrambler (no estan permeses les d’enduro ni els quads) d’entre 300 i 350 km per pistes obertes al trànsit, alternant amb trams de carretera.

Quant a la Quebrantabook, ofereix dues opcions de ruta: la Quebrantabook 400k, amb un recorregut de 400 km, i la Quebrantabook XTREM 650K, en la qual els participants recorreran la mateixa ruta de 400 km pel matí, mentre que després de dinar faran un trajecte de 250 km més per altres carreteres i paisatges del Pirineu.

El dissabte els inscrits podran fer un sopar típic al Pont de Suert, mentre que el diumenge al matí els participants que ho desitgin tindran l’opció de visitar de franc l’Exposició Permanent de Motos Clàssiques de Caldes de Boí.

Els dos esdeveniments compten amb la col·laboració del programa Moturisme del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, un projecte que estableix un segell de qualitat que identifica 50 establiments d’allotjament turístic i 34 serveis complementaris de restauració, cafeteries i museus, entre d’altres, preparats per donar una atenció òptima als motoristes.

Entre d’altres aportacions, el Patronat farà un sorteig entre tots els participants de la Quebrantabook que facin una foto durant la ruta i la publiquin etiquetant a @quebrantabook i @aralleida amb el hashtag #moturisme. El guanyador aconseguirà una estada de cap de setmana (allotjament per a 2 nits i 2 persones i esmorzar) en un dels establiments acreditats pel projecte Moturisme.

 

Més informació:

RodiBook
Tel. 900 92 29 22
Web: https://www.rodibook.com/

Quebrantabook
Tel. 933 28 41 15
https://quebrantabook.com/

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Tel. 973 24 54 08
Web: www.aralleida.cat