LA REVISTA ARA LLEIDA ARRIBA AL NÚMERO 50


La publicació del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, corresponent a la temporada d’estiu/tardor del 2020, se centra en les possibilitats de Lleida dins del nou model de turisme.


La nova publicació del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida arriba a aquesta fita sota els seus paràmetres habituals de qualitat i difusió del Pirineu i les Terres de Lleida, complint trenta anys d’història durant els quals ha ofert unes 5.000 pàgines, 400 reportatges i 4.500 fotografies. El Patronat publica des de l’any 1991 amb una periodicitat bianual l’emblemàtica revista Ara Lleida, amb l’objectiu de donar a conèixer i promocionar els atractius turístics (paisatgístics, monumentals i d’activitats) del Pirineu i les Terres de Lleida.

Ho fa, a més, malgrat les circumstàncies especials de la Covid-19, mostrant la realitat turística de les comarques lleidatanes. Un fet aquest que destaca en l’editorial de la revista el president de la Diputació, Joan Talarn, tot dient que, davant el context actual de crisi, és l’hora de reinventar-se, buscar oportunitats i, sobretot, creure en les possibilitats del territori i “fer-ne senyera”.

Per aconseguir-ho, assenyala Talarn, caldrà tenir molt en compte que el model de turisme que s’ha generat arran de la pandèmia té unes connotacions diferents, basades en eixos com ara la responsabilitat i la sostenibilitat, un turisme allunyat de massificacions i més harmònic amb la natura, i sustentat en conceptes com el turisme familiar, l’ecoturisme, el turisme sense presses, etc. Un terreny, en fi, en el qual Lleida està cridada a ser capdavantera i tot un referent, motiu pel qual Talarn considera que és el moment de “creure que ara, més que mai, Lleida”.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, destaca que si bé per al Patronat tots els números són especials, aquest ho és una mica més, perquè es tracta del 50è. Una xifra que ens omple d’orgull i que ha permès durant aquestes tres dècades de vida del Patronat oferir una proposta al servei de la difusió de l’oferta turística del Pirineu i les Terres de Lleida amb el particular segell de qualitat del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Sota el títol ‘Un territori per somiar plegats’, el número 50 de la revista Ara Lleida centra alguns dels seus reportatges en les destinacions familiars que ofereix el territori lleidatà; ‘Arriba l’hora del turisme sense presses’, enfocat en les possibilitats turístiques de les comarques de la Plana de Lleida dins d’aquest nou ordre turístic, i ‘Lleida, destinació d’ecoturisme per excel·lència’, que recorre de sud a nord les tres principals àrees ecoturístiques de la demarcació lleidatana (els Espais Naturals de Ponent, el Prepirineu i el Pirineu), són altres de les propostes que es poden llegir en el número 50 d’Ara Lleida.

Altres reportatges que s’inclouen en aquest número 50 són ‘Vint anys d’un somni’, que revisita el romànic de la Vall de Boí dues dècades després que fos declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO; ‘Un passeig pels núvols’, una completa anàlisi de la realitat dels esports aeris a les nostres comarques, i ‘La Segarra: romans, bruixes & castells’, dedicat a la vintena de castells d’aquesta comarca i a altres atractius turístics de la zona.

Moltes de les pàgines d’aquest número 50 ja presenten propostes que es mouen en aquest sentit. Així, Ara Lleida tanca aquesta edició amb ‘Turisme en temps de Covid’, un reportatge centrat íntegrament en aquest nou model de turisme i en les iniciatives desenvolupades per la Diputació de Lleida per tal de potenciar les possibilitats que ofereix Lleida dins d’aquest àmbit.

Com no podia ser d’altra manera, aquesta edició número 50 d’Ara Lleida també inclou un reportatge al voltant d’aquesta fita, tot recordant la història de la publicació des dels seus inicis i els noms que han figurat al capdavant i que han col·laborat en les seves pàgines al llarg dels seus trenta anys de trajectòria.

La revista Ara Lleida constitueix un testimoni històric de l'esforç i la constància de la Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, per posar en valor un dels actius més importants de les comarques del Pirineu i la Plana de Lleida a partir d'una de les ofertes d'interior i de muntanya més importants del sud d'Europa.

La revista Ara Lleida té una difusió de 10.000 exemplars en paper i també es distribueix en línia a tota la base de dades de premsa del Patronat de Turisme a més de la base de dades dels membres del Club d’Amics de Lleida, que gestiona el mateix Patronat. La publicació inclou un resum dels continguts traduït al castellà, l’anglès, el francès i l'aranès.

Més informació:

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Tel. 973 24 54 08
Web: www.aralleida.cat