EL TURISME ACTIU I ELS ESPORTS D'AVENTURA SUPEREN LES PREVISION DURANT L'AGOST 


Aquests disciplines, especialment les aquàtiques, han brillat amb força a la demarcació de Lleida durant el mes d’agost i han superat de llarg les expectatives inicials del sector.


Elsector del turisme actiu i els esports d’aventura afronta la recta final de l’estiu amb uns resultats excel·lents que compensen en part el problemàtic inici de temporada –marcat per les limitacions imposades per la crisi sanitària– i ratifiquen el lideratge de la demarcació de Lleida en aquest àmbit turístic. Les dues setmanes centrals del mes d’agost “han registrat una activitat altíssima, amb un ritme de 1.300 serveis diaris, superant de llarg les expectatives inicials”, segons Florido Dolcet, president de Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà. De fet, a causa de la Covid-19 el sector tenia la previsió d’arribar només a un 25% dels serveis prestats durant tota la temporada del 2019, “i finalment potser podrem assolir fins i tot un 30 o un 35%”. 

Encara que totes les disciplines han funcionat bé, destaca especialment l’àmbit dels esports aquàtics com el ràfting, el caiac, l’hidrospeed o el barranquisme. La calor registrada aquest mes, les excel·lents condicions fluvials afavorides per una primavera plujosa que ha garantit una bona reserva d’aigua, i la confiança dels clients després de l’esforç fet pel sector per garantir la seguretat sanitària en totes les activitats, han afavorit aquest èxit, segons Dolcet. D’altra banda, activitats terrestres com el senderisme, la BTT i l’hípica també han centrat les preferències dels visitants.

Tot i haver superat el període fort de la temporada, aquesta es perllongarà al llarg del setembre (amb clients bàsicament de cap de setmana) i finalitzarà a mitjan octubre. Aquestes darreres setmanes són ideals per al client que busca la tranquil·litat, una climatologia més suau i un paisatge de tardor que també té el seu encant.

Es manté el lideratge lleidatà en el sector

Gràcies a  les excel·lents condicions naturals i l’entorn paisatgístic privilegiat, el prestigi assolit a escala nacional i internacional i el creixement sostingut que el sector ha experimentat en els darrers anys, les comarques lleidatanes consoliden el lideratge estatal de Lleida en les activitats relacionades amb el turisme actiu i els esports d’aventura.

La demarcació de Lleida disposa de 228 empreses de turisme actiu, 82 pertanyents a la zona del Pirineu i el Prepirineu i 46, a la plana de Lleida. L’any 2019, abans de la crisi sanitària, es va superar per primera vegada la contractació dels 750.000 serveis. Les activitats de turisme actiu i esports d’aventura van mantenir un creixement constant des de l’any 2012 fins al 2019, frenat enguany per la crisi sanitària.

El ràfting continua essent el producte estrella de les diferents modalitats de turisme actiu i esports d’aventura, seguit per les activitats vinculades amb el trekking i el senderisme. En tercer lloc per volum de serveis contractats es va situar la BTT.
   
La llarga tradició d’aquest sector fortament arrelat al territori –i molt especialment al Pirineu i el Prepirineu lleidatans–, les excel·lents condicions naturals i l’entorn paisatgístic privilegiat, el prestigi assolit a escala nacional i internacional i el creixement sostingut que el sector ha experimentat en els darrers anys consoliden el lideratge estatal de Lleida en les activitats relacionades amb el turisme actiu i els esports d’aventura.
   

Més informació:

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Tel. 973 24 54 08
Web: www.aralleida.cat

Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà
Tel. 973 62 10 02