L’ARAN, ENTRE ELS 52 LLOCS DE EL MÓN PER VISITAR, SEGONS THE NEW YORK TIMES


Segons el prestigiós diari nord-americà, la Val d'Aran excel·leix per l’autenticitat, l’idioma propi, les activitats a l’aire lliure, la gastronomia i l’entorn natural verge.


The New York Times situa concretament la Val d’Aran en el lloc 46 d’aquest particular rànquing d’indrets mundials d’interès turístic. A més de la seva importància com a centre d'esports d'hivern, el rotatiu novaiorquès incideix en el fet que aquest territori destaca per l’autenticitat, ja que "l'aïllament de segles d'antiguitat ha conservat els seus pobles medievals, l'idioma aranès i la natura verge, que serveix com a magnífic teló de fons per a una emergent escena d'aventures a l'aire lliure que roman eclipsada en gran manera per la brillantor de Barcelona i la costa".

El diari destaca el complex de Baqueira Beret, amb més de 160 quilòmetres de pistes d'esquí, les àmplies possibilitats de senderisme i BTT, l'oferta de restaurants i bars on se serveixen plats selectes i vins de qualitat, o activitats com l’Ultra Trail Mont-Blanc que tindrà lloc a la Val d'Aran entre el 3 i el 5 de juliol.

La Val d’Aran té la certificació Destinació de la Biosfera —distintiu que acredita el seu projecte de turisme responsable i sostenible amb l’entorn— atorgada per la UNESCO, essent la primera destinació de muntanya de Catalunya que rep aquest certificat. A més, l’Aran destaca per ser un destí que té especial cura del turisme familiar, i en aquest sentit el 2013 va obtenir el segell de Turisme Familiar que atorga la Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN).

L’Aran és una vall pirinenca de clima atlàntic, envoltada de muntanyes de més de 3.000 metres d'altitud, que excel·leix pels seus paisatges i pels seus pobles d’alta muntanya i que destaca per l’oferta d’activitats a l’aire lliure.

És un marc ideal per a la pràctica del senderisme i de la BTT, el termalisme i els esports d'aventura, on el visitant pot gaudir també d’una gastronomia deliciosa, d’unes festes i tradicions singulars i de la riquesa monumental (amb especial incidència en les esglésies romàniques). D’altra banda, la prestigiosa estació d’esquí de Baqueira Beret —que ofereix una de les àrees esquiables més grans de l’Estat— ha fet de l’Aran una de les destinacions de turisme hivernal més populars del país.

L’estació de Baqueira Beret és el complex amb el domini esquiable més gran d'Europa, amb un total de 2.273 hectàrees i una infraestructura d'enorme capacitat, ja que els seus remuntadors li permeten acollir 18.567 esquiadors de forma simultània.

 

Més informació:

Torisme Val d’Aran
Tel. 973 64 01 10
www.visitvaldaran.com