DIRECTORI DE GUIES DE L’ALT PIRINEU I L’ARAN


L’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) impulsa la contractació de guies locals mitjançant un directori online, pioner al nostre país, que permetrà als turistes conèixer l’oferta de guies en actiu d’aquests territoris pirinencs.


El directori (https://www.sompirineu.cat/directoriguies/), que ja és operatiu, es configura com una eina de gran utilitat per a prescriptors locals i visitants, que d’aquesta manera poden seleccionar guies de muntanyes segons comarques, idiomes o especialitzacions temàtiques (muntanya, natura, cultura, etc.). La proposta mostra el valor afegit que aporten els guies professionals facilitant als turistes la descoberta del territori per mitjà del senderisme.
 
Per difondre els avantatges del senderisme guiat entre els possibles visitants, s’ha creat un web que ofereix 6 vídeos amb un tast de les activitats guiades que es poden viure arreu de l’Alt Pirineu i l’Aran (guiatges de muntanya, de fauna, de geologia, de cultura, etc.). Els vídeos permeten veure guies en acció i escoltar testimonis de visitants de perfils diversos. D’altra banda, s’ha editat un tríptic amb els 10 motius pels quals val la pena contractar un guiatge, informació sobre els tipus de guiatges i dades pràctiques, que es distribuirà en punts d’informació turística. 

El directori forma part de la campanya “A la muntanya, deixa’t guiar”, que té per objectiu donar a conèixer al públic —sobretot de Catalunya i de l’Estat espanyol— el valor afegit que aporten els guies professionals de l’Alt Pirineu i l’Aran. La iniciativa pretén incrementar la contractació de guies i contribuir a consolidar la professió a la regió pirinenca.
  
La campanya aporta els motius —de caire pràctic i vivencial— pels quals val la pena contractar un guiatge, com ara el fet d’afavorir una experiència més divertida, còmoda i segura; promoure l’aprenentatge i la reflexió sobre els valors del territori; suposa un privilegi en descobrir detalls i llocs que passarien desapercebuts; aporta informació útil (consells sobre què fer i visitar a la destinació), i el fet de transmetre l’estima pel paisatge, la cultura i la població local. D’altra banda, el guiatge crea llocs de treball a zones poc poblades i el servei aporta a l’usuari un important valor afegit a un preu assequible.

La campanya és una iniciativa de l’IDAPA en el marc de la Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran, que ha comptat amb la col·laboració de guies d’arreu dels Pirineus. L’IDAPA manté el directori obert per a tots aquells guies interessats a formar-ne part. Actualment l’oferta consta de més de 30 guies que cobreixen les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran.


Més informació:

Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA)
Tel. 973 35 55 52
Web: http://www.idapa.cat