EL PALLARS “ESTRENA” ESCOLA D’HOTELERIA


Sort acollirà a partir d’aquest curs 2019-2020 el cicle formatiu de Serveis en Restauració, un curs que suposa el tret de sortida de l’Escola d’Hoteleria del Pallars. El projecte docent ha nascut amb la voluntat de donar resposta a les necessitats laborals del Pirineu lleidatà.


El nou cicle formatiu de Serveis en Restauració s’impartirà a l’INS Hug Roger III de Sort i inclourà competències relacionades amb la preparació, la presentació i els serveis d’aliments i begudes i atenció al client, seguint els protocols de qualitat establerts i les normes d’higiene, de prevenció de riscos laborals i de protecció ambiental. Per al curs següent és previst un segon cicle de Cuina i gastronomia.

La titulació s’afegeix a l’oferta formativa del centre en turisme i activitats de natura (Cicle Superior de Tècnic/a superior en Guia, Informació i Assistències Turístiques, Cicles Formatius d’Esports, Cicle de Grau Mitjà de Conducció d’Activitats fisicoesportives en el Medi Natural, Cicle Superior de Tècnic/a superior d’Animació d’activitats físiques i esportives) i pretén ser una bona opció no només per a les persones interessades del Pallars, sinó també per a la gent de les comarques del Pirineu en general que vulguin treballar en el sector del turisme i la restauració.

El cicle —un grau mitjà— tindrà caràcter semipresencial i contindrà formació dual en empreses que possibilitarà als alumnes fer pràctiques mitjançant contractes laborals en empreses del Pallars.

Entre d’altres, el cicle inclourà matèries com ofertes gastronòmiques, operacions bàsiques de cafeteria i de restaurant, serveis de cafeteria i de restaurant i esdeveniments especials, tècniques de comunicació a la restauració, el vi i el seu servei, anglès i una segona llengua estrangera, seguretat i higiene en la manipulació d’aliments, o elaboracions bàsiques de cuina.

El projecte té el suport de l’Ajuntament de Sort, que cedeix les instal·lacions de l’Aula de Cuina i que juntament amb la Generalitat de Catalunya aposta per una iniciativa que pot contribuir a la consolidació i al rellançament del sector de l’hoteleria del Pallars.

La de Sort serà la tercera Escola d’Hoteleria de la demarcació de Lleida, després de les que ja funcionen a la ciutat de Lleida (el Segrià) i a Les (la Val d’Aran).

El Pirineu, un ric patrimoni gastronòmic
El patrimoni gastronòmic del Pirineu de Lleida queda ben palès en la reputació dels seus establiments de restauració (que barregen cuina d’autor amb una reconeguda tradició culinària), en la diversitat i qualitat dels productes de la terra i en les nombroses manifestacions gastronòmiques que proliferen per tot el territori al llarg de l’any.

Les comarques de muntanya tenen com a principals ambaixadors gastronòmics els productes i les elaboracions de carn de vedella, de porc o d’ànec; el peix de riu; la llet, la mantega i els formatges; els patés; embotits com la girella; els bolets; la tòfona; el vi, o fins i tot el caviar.


Més informació:

Escola d’Hoteleria del Pallars
Tel. 973 62 08 88
Web: https://agora.xtec.cat/ieshugroger/