INICI DE LA VEREMA DE LA DO COSTERS DEL SEGRE


Els cellers de la denominació d’origen lleidatana estan plenament immersos en les tasques de la verema, iniciada a primers d’agost i que s’allargarà fins a mitjan octubre, amb la previsió d’assolir una anyada de qualitat excel·lent.


La verema a la DO Costers del Segre, una de les més primerenques d’Europa, va començar el 8 d’agost amb les tasques de recol·lecció nocturna de la varietat Chardonnay al prestigiós Celler Raimat, i s’espera que s’allargui fins a ben entrat el mes d’octubre. Les comarques de Lleida disposen actualment d’un total de 37 cellers dins la denominació lleidatana, 2 més que l’any passat gràcies a dues incorporacions del Pallars Jussà.

Els tècnics de la DO preveuen en general una producció inferior a la de l’any anterior —com a resultat de la baixa pluviometria registrada a les Garrigues i a les gelades primaverals al Pallars que han afectat les varietats més primerenques— si bé alhora s’espera una anyada excel·lent pel que fa a la qualitat, en la mateixa línia que la del 2018.

La maduració del raïm ha estat homogènia, amb nivells de grau i acidesa força equilibrats, i els ceps han gaudit d’una sanitat molt bona, ja que la meteorologia ha evitat afectacions de míldiu, oïdi i corc del raïm. No obstant això, encara queden dos mesos de verema i les temperatures i el règim de pluges marcaran especialment les varietats més tardanes, principalment negres.

Lleida promou el turisme enològic
La demarcació de Lleida s’ha consolidat en els darrers anys com una important destinació de turisme enològic. Hi destaquen iniciatives com la Ruta del Vi, una associació destinada a estructurar i promocionar una experiència turística que convida a compaginar la visita a cellers de la DO Costers del Segre i altres activitats de lleure i culturals amb degustacions gastronòmiques a diversos restaurants i pernoctacions en allotjaments de la demarcació situats dins de les diferents subzones de la denominació.

La Ruta del Vi aplega actualment una setantena de membres, entre cellers, allotjaments, enoteques, empreses de productes de la terra, centres culturals i empreses d’organització d’activitats enològiques.

Cal recordar que la Diputació de Lleida col·labora activament en la promoció del sector. Així, l’any passat va signar un conveni de col·laboració amb la DO Costers del Segre destinat a la promoció de l'enoturisme a les Terres de Lleida per mitjà d'una sèrie d'actuacions que van suposar una aportació de 40.000 euros.

Constituïda el 1986, la DO Costers del Segre disposa d’una superfície de vinya de quasi 4.000 ha i 37 cellers que elaboren 250 referències diferents i que es distribueixen en 7 subzones: Artesa de Segre, Urgell, Garrigues, Pallars Jussà, Raimat, Segrià i Vall del Riu Corb.


Més informació:

Premsa DO Costers del Segre
Tel. 973 26 45 83 / 638 56 46 42
Web: http://www.costersdelsegre.es/