BUTLLETÍ TURÍSTIC ARA LLEIDA
agost 2019

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha complert el 30è aniversari de la seva constitució, un acte que va tenir lloc el 18 de juliol de 1989 a l’Estany Gento, estany emblemàtic del Pirineu de Lleida. Durant aquestes tres dècades de vida, l’ens, sota el paraigua de la marca “Ara Lleida”, ha promocionat tant en l’àmbit estatal com internacional els principals atractius i productes del territori lleidatà, des dels més coneguts com l’esquí, el turisme actiu, el turisme de natura o el patrimoni cultural, per esmentar-ne alguns, fins a d’altres d’emergents vinculats al senderisme, el cicloturisme, el moturisme o, més recentment, el fruiturisme, entre d’altres.

La Generalitat de Catalunya ha certificat Pirineus-Noguera Pallaresa com a destinació de Natura i Muntanya en Família. Els municipis del Baix Pallars, Llavorsí, Rialp, Soriguera i Sort i 45 dels seus establiments turístics reben la certificació perquè disposen d’una oferta turística adaptada a les famílies.
CAMPANYA TURÍSTICA D’“AITONA EN FRUITA”
La tercera edició de la temporada de promoció turística de la recol·lecció de la fruita a Aitona, “Aitona en Fruita”, que forma part del projecte Fruiturisme, permet oferir durant l’estiu visites guiades pels camps fructícoles i pel patrimoni local i donar a conèixer el nou segell de qualitat “Fruita d’Aitona”, impulsat per l’Ajuntament. D’altra banda, la ruta de la flor del presseguer d’Aitona ha estat reconeguda amb el premi a la millor experiència turística en el marc dels Guardons del Turisme de Catalunya 2019.
LES BORGES BLANQUES I VILA-SANA PROMOCIONEN LA RUTA DE L’OLI I DE L’AIGUA
Els ajuntaments de les Borges Blanques (les Garrigues) i Vila-sana (el Pla d’Urgell) impulsen conjuntament la Ruta de l’Oli i de l’Aigua, que és un nou producte turístic singular i autèntic de cap de setmana que recorre ambdós municipis a través del patrimoni, natura, cultura i gastronomia.
LA VAL D’ARAN REFORÇA AMB UN TERCER TRENET TURÍSTIC LES VISITES A L’ARTIGA DE LIN
El Conselh Generau d’Aran habilitarà un tercer trenet turístic durant el mes d’agost a la ribera de l’Artiga de Lin per facilitar les visites turístiques i escurçar els temps d’espera dels usuaris a les hores centrals del dia en aquest indret únic de la Val d’Aran.
La 42a edició de l’Aquelarre de Cervera, la festa del foc, la música i les bruixes de les terres de Ponent, tindrà lloc del 30 d’agost a l’1 de setembre amb el tarot com a protagonista i amb la crema de 450 quilos de pólvora.
Rialp, al Pallars Sobirà, acollirà del 7 a l’11 d’agost la segona edició de la Rialp Summer Agility Competition, amb la participació d’uns 300 gossos i d’agilitistes procedents de Portugal, França, Suïssa, Bèlgica, Itàlia, Eslovènia i Alemanya, com també d’Espanya i Catalunya.  
VISITES GUIADES GRATUÏTES “UN TAST DE BALAGUER”
Amb el nom d’“Un tast de Balaguer”, la capital de la Noguera proposa per aquest estiu noves visites guiades gratuïtes. A més, s’han ampliat els horaris d’obertura de tots els monuments que es poden visitar cada dia en horari de matí i de tarda.
NOVA RUTA DELS CASTELLS DELS PLANS DE SIÓ
Al ric patrimoni paisatgístic i cultural de la comarca de la Segarra, terra de paratges sobris i de poblets amb encant, s’afegeix ara un nou atractiu: un paquet turístic que atansa al visitant a algunes de les fortaleses més emblemàtiques de la comarca.
LES COMARQUES DE LLEIDA S’OMPLEN D’ACTES FESTIUS A L’AGOST
Els pobles de les comarques de Lleida ofereixen a l’agost una àmplia oferta d’activitats festives, com ara festivals de música, actes tradicionals, fires o esdeveniments esportius de nivell.
http://www.aralleida.com

 973 24 54 08       info@aralleida.cat

donar-se de baixa