BUTLLETÍ TURÍSTIC ARA LLEIDA
juliol 2019

El guardó mantindrà les 8 categories i els 45.000 € de l’edició anterior distribuïts en un premi especial de 10.000 € al millor treball escollit pel jurat entre els 8 reportatges guanyadors en les diferents categories i altres 7 premis de 5.000 euros cadascun.

Sort, al Pallars Sobirà, acull del 29 de juny al 6 de juliol el Campionat del Món ICF de Caiac d’Estil Lliure, amb la participació de 250 palistes de 25 països de quatre continents. Durant l’esdeveniment es du a terme la campanya “Una vida sense plàstics” per tal de reduir al màxim la utilització d’aquest material d’un sol ús.
ELS PARCS NATURALS DE LLEIDA S’OMPLEN D’ACTIVITATS A L’ESTIU
El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i els parcs naturals de l’Alt Pirineu i el Cadí-Moixeró són un reclam turístic de primer nivell durant l’estiu, atès que acullen activitats i rutes guiades per viure experiències úniques amb la família, amb la parella o amb els amics.
EL PATRONAT DE TURISME PREVEU REPETIR AQUEST ESTIU ELS BONS RESULTATS DE L’ANY 2018
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu poder repetir aquest estiu els bons resultats de l’any 2018 i consolidar d’aquesta manera els increments d’ocupació que estan registrant les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida des de l’estiu de l’any 2013. D’altra banda, la Diputació de Lleida promociona l’oferta turística d’estiu amb una nova campanya amb el lema “Lleida: Autèntica, Diferent, Natural. ADN Lleida”.
EL PARC ASTRONÒMIC MONTSEC, AMBAIXADOR PLATÍ DE CELS FOSCOS DE LA UNIÓ ASTRONÒMICA INTERNACIONAL
La Unió Astronòmica Internacional (IAU) ha distingit el Parc Astronòmic Montsec (PAM) d’Àger com a “ambaixador platí” de cels foscos. D’aquesta manera, es reconeix el treball científic –com el projecte Pirineus La Nuit de protecció del cel fosc al Pirineu– i divulgatiu a través de les activitats desenvolupades en els deu anys d'història del Centre d'Observació de l'Univers (COU) per sensibilitzar i informar la societat, principalment la joventut, sobre la importància de preservar el cel nocturn.
La Vall de Boí, a l’Alta Ribagorça, acollirà del 12 al 14 de juliol el Buff Mountain Festival, un cap de setmana en plena natura pensat per gaudir d’activitats de tot tipus en família o amb els amics. El festival inclou curses de muntanya, mountain bike, marxa nòrdica, escalada, concerts, activitats infantils, foodtrucks, una Zona Expo i altres activitats d’esport i lleure.
La 12a edició de l’Esbaiola’t, el Festival de Teatre de les Valls d’Àneu, se celebrarà del 25 al 28 de juliol a Esterri d’Àneu, amb un total de 41 propostes d’alta qualitat artística per a tots els públics. Circ, teatre, dansa, música, tallers, jocs i instal·lacions a càrrec de 33 companyies, 23 professionals i 10 amateurs.

 
FESTIVALS DE MÚSICA A L’ESTIU A LES COMARQUES DE LLEIDA
La demarcació de Lleida acull cada estiu diferents festivals de música que, a més d’oferir una programació d’alt nivell artístic, serveixen per promocionar les esglésies del romànic i la resta del patrimoni arquitectònic de les poblacions de la zona, com també els excepcionals paisatges i la gastronomia del territori.
EL BUS DEL PARC NACIONAL S’AMPLIA FINS A LA POBLA DE SEGUR I LA VALL FOSCA
El Bus del Parc, un servei de transport públic de viatgers que fa la circumval·lació al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, s’amplia enguany fins a la Pobla de Segur procedent d’Espot i s’incorpora l’enllaç del tren de la Pobla amb el telefèric de la Vall Fosca.
PROPOSTES FESTIVES A LES COMARQUES LLEIDATANES
Les poblacions de les comarques de Lleida presenten al juliol una àmplia oferta de propostes festives, com ara actes culturals –en què destaquen els concerts de música de tots els estils–, festes tradicionals, fires i competicions esportives de primer nivell.
http://www.aralleida.com

 973 24 54 08       info@aralleida.cat

donar-se de baixa