BUTLLETÍ TURÍSTIC ARA LLEIDA
juny 2019

Les comarques de Lleida presenten a l’estiu l’oferta més gran d’activitats relacionades amb els esports d’aventura i el turisme actiu, a més d’un calendari farcit de festes, fires, festivals de música i sortides a la natura. D’altra banda, la majoria d’estacions d’esquí del Pirineu lleidatà obren les portes per proposar als visitants diferents activitats relacionades amb la natura i la cultura.

La festa de les falles que se celebra a diverses poblacions de les comarques pirinenques lleidatanes és un important reclam turístic. L’interès per aquest ritual col·lectiu d’arrels mil·lenàries s’ha reactivat des que la UNESCO declarés l’1 de desembre de 2015 les falles i les festes del foc del solstici d’estiu als Pirineus Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.
CAP DE SETMANA PLE D’ACTIVITATS A LES DESTINACIONS FAMILIARS DE LA VALL DE BOÍ, LES VALLS D’ÀNEU I PIRINEUS-NOGUERA PALLARESA
Les destinacions lleidatanes la Vall de Boí, les Valls d’Àneu i Pirineus-Noguera Pallaresa, acreditades amb la marca “Natura i Muntanya en Família” de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), participaran del 7 al 9 de juny en l’acció “Catalunya, Hola Família!”, amb un cap de setmana ple de propostes d’oci i llegendes.
ELS FESTIVALS DE SENDERISME TORNEN A LLEIDA
Entre els mesos de maig i octubre, sis comarques del Pirineu i el Prepirineu de Lleida acullen diversos certàmens programats en el marc dels Festivals de Senderisme dels Pirineus, consolidant el territori lleidatà com una de les destinacions privilegiades per a aquesta pràctica a l’aire lliure.
HARD BIKE, UNA PROVA DE BTT PER ETAPES PER GAUDIR DE LA VAL D’ARAN
La Val d’Aran acollirà del 22 al 24 de juny la primera edició de la Hard Bike, una prova de BTT de tres etapes per gaudir dels camins, els boscos i les muntanyes araneses. És un recorregut inèdit en curses de bicicletes de muntanya que transcorrerà per entorns d’alta muntanya i singletracks o senders estrets.
La quarta edició del “Benvinguts a pagès” es desenvoluparà els dies 1 i 2 de juny a les comarques de Lleida per posar en valor la pagesia, el producte agroalimentari de proximitat i de temporada i el turisme d’interior. El cap de setmana de visites gratuïtes servirà perquè la gent conegui les granges i les explotacions agrícoles i ramaderes (una cinquantena a la demarcació de Lleida), els productors ecològics i la producció agroalimentària local.
L’Aeroport de Lleida-Alguaire acollirà el cap de setmana de l’1 i 2 de juny la sisena edició de la Fira aeronàutica LleidaAirChallenge amb més de 80 expositors, mostra d’avions, exhibicions acrobàtiques, fly-in per a pilots i activitats per a nens i nenes. 
RUTA INTERPRETATIVA A L’ALT PIRINEU PER DIVULGAR ELS HÀBITATS DE L’ÓS
El poble d’Isil, al Pallars Sobirà, ha estrenat el Camí de l’Ós, un itinerari interpretatiu circular de 2,5 quilòmetres per donar a conèixer els hàbitats de l’ós bru. Aquest recorregut, accessible per a tot tipus de públic, és un bon complement a l’oferta turística –natura, patrimoni arquitectònic i artístic i gastronomia¬– de la zona del Parc Natural de l’Alt Pirineu.
LES COMARQUES DE LLEIDA VIURAN UN JUNY MOLT FESTIU
Les poblacions de les comarques de Lleida ofereixen als visitants un calendari carregat de fires, festes tradicionals (amb les falles del Pirineu com a grans protagonistes) i culturals i competicions esportives durant el mes de juny.
http://www.aralleida.com

 973 24 54 08       info@aralleida.cat

donar-se de baixa