BUTLLETÍ TURÍSTIC ARA LLEIDA
abril 2019
RECTA FINAL DE LA TEMPORADA D’ESQUÍ AL PIRINEU DE LLEIDA

La temporada d’esquí al Pirineu de Lleida afronta la recta final. Les estacions de Baqueira Beret, Boí Taüll i Port Ainé tenen previst romandre obertes fins al 22 d’abril i a hores d’ara disposen d’unes bones condicions per a la pràctica de l’esport blanc. D’altra banda, l’11 d’abril es farà la presentació oficial de la temporada de turisme actiu i esports d’aventura 2019 a la demarcació de Lleida.

Baro, al municipi de Soriguera, va inaugurar el 16 de març, coincidint amb el tret de sortida a la campanya de la pesca de la truita en aigües de baixa muntanya, l’Escola de Pesca Noguera Pallaresa, el primer equipament de pesca municipal del Pallars Sobirà i de Catalunya, que neix amb la voluntat de recuperar la tradició d’aquest esport i inculcar-lo entre els més petits i revitalitzar l’entorn del riu en tots els àmbits (turístic, esportiu i de preservació del medi ambient).
EL TREN DELS LLACS ARRENCA DE NOU
El dia 20 d’abril s’inicia l’onzena temporada del Tren dels Llacs, un recorregut turístic i paisatgístic entre la ciutat de Lleida i la Pobla de Segur que discorre per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà tot travessant congostos, embassaments i els bells paratges del Montsec.
LES COMARQUES DE LLEIDA, UNA DESTINACIÓ ECOTURÍSTICA
El projecte Espais Naturals de Ponent, que impulsa l’Associació Leader de Ponent, aposta per posicionar el territori de les comarques de Ponent com a destinació ecoturística, amb la generació de productes que facilitin el desenvolupament d’un turisme sostenible per mitjà dels 20 espais naturals ja existents.
REOBRE EL PONT DEL CONGOST DE MONT-REBEI
El pont penjant sobre la Noguera Ribagorçana que dóna accés al congost de Mont-rebei s’ha reobert el 29 de març després de quatre mesos tancat al públic pels treballs de renovació de l’estructura metàl·lica que s’hi han dut a terme.
L’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) acull el 5 d’abril una jornada destinada a posar en valor les construccions de pedra seca i el potencial turístic d’aquest patrimoni, recentment reconegut per la UNESCO.
L’estany d’Ivars i Vila-sana, a la comarca del Pla d’Urgell, commemora el 10è aniversari de la seva recuperació amb un atractiu programa d’activitats lúdiques i culturals adreçades a tota la ciutadania.

 
LA PASSIÓ DE CERVERA ES RENOVA AMB DUES ESCENOGRAFIES NOVES
Les representacions del drama sacre “Crist, Misteri de Passió” al Gran Teatre de la Passió de Cervera han estrenat la temporada amb dues escenografies noves. La més notable és la que dóna inici a l’obra, el baptisme de Crist, mentre que l’altra és l’elecció dels apòstols a la platja. A més, enguany s’ha incorporat un pack turístic de cap de setmana.
PROJECTE “APADRINA UNA OVELLA XISQUETA”
“Apadrina una ovella Xisqueta” és un projecte col·laboratiu entre els pastors i les pastores de la vall d’Àssua, l’associació Obrador Xisqueta i la Guerrilla del Ganxet de Barcelona, que neix amb l’objectiu d’apropar la població als entorns rurals del Pallars Sobirà, col·laborar amb el manteniment anual d’una ovella adulta (alimentació i tractaments veterinaris) i donar suport a l’associació Obrador Xisqueta.
“La promotora del Doctor Music Festival ha confirmat el dimarts 2 d’abril que la pròxima edició de l’esdeveniment se celebrarà del 12 al 14 de juliol al Circuit de Barcelona-Catalunya, a Montmeló, i no als prats d’Escalarre, al Pallars Sobirà, com estava previst inicialment, davant el veto de l’Agència Catalana de l’Aigua.
Les comarques de Lleida acullen a l’abril diferents festes tradicionals –moltes vinculades amb la Setmana Santa–, manifestacions firals i activitats esportives (esquí, curses de muntanya, caminades, piragüisme, etc.) i culturals. 
http://www.aralleida.com

 973 24 54 08       info@aralleida.cat

donar-se de baixa