ALMACELLES ESTRENA UN GRAN PARC ARTÍSTIC


El municipi de la comarca del Segrià ha inaugurat el dissabte 23 de febrer l’espectacular parc escultòric, una zona de 25.000 m2 on s’exhibeixen una dotzena d’escultures d’artistes nacionals i internacionals.


Situat al Parc Europa, l’espai escultòric s’ha convertit en un atractiu singular per als habitants de la localitat i per als visitants d’altres contrades, amb una dotzena d’obres de gran format, algunes de realment espectaculars com l’obra “Supernova“, creada per l’artista lleidatà Miguel Àngel González. L’obertura del parc, duta a terme el 23 de febrer, s’emmarca dins del I Congrés Internacional d’Escultura Monumental Alma 2019, inaugurat per l’artista Antonio López.

Les creacions —fetes amb diferents materials com ara fusta, ferro, coure, alumini, acer, bronze i resines— “constitueixen una extensa representació de l’art contemporani actual que ofereix la possibilitat d’apropar l’art al públic”, segons Luisa Noriega, comissària de l’exposició.

Les escultures, que han estat cedides pels seus respectius autors, restaran exposades durant un període mínim d’un any. El plantejament de l’Ajuntament d’Almacelles és anar renovant les obres exposades per “dotar així l’espai de dinamisme i també moviment”.

En el decurs de la inauguració, Josep Ibarz, alcalde d’Almacelles, va remarcar la singularitat d’aquest espai, únic a les comarques de Lleida, i va animar la resta de pobles a apostar per projectes semblants per poder crear “una xarxa de parcs escultòrics” que seria un “atractiu cultural, turístic i econòmic”. Ibarz va incidir també en el fet que es tracta de l’únic museu d’aquest tipus a Catalunya d’accés lliure.

Almacelles disposa d’altres equipaments culturals remarcables, com el Museu d’Arquitectura i Urbanisme Josep Dordal, que actualment acull una exposició de 22 peces de petit i mitjà format. Aquest museu mostra al visitant l’arquitectura i l’urbanisme al llarg del temps i especialment al segle XVIII i a la vila d’Almacelles.

 

Més informació:

Ajuntament d’Almacelles
Tel. 973 74 12 12
Web: http://almacelles.cat/es