L’ESTACIÓ D’ESPORTS I NATURA DEL PIRINEU, NOU CENTRE DE PROMOCIÓ TURÍSTICA AL PALLARS JUSSÀ


La Pobla de Segur ha inaugurat l’equipament de l’Estació d’Esports i Natura del Pirineu, situat a l’antiga estació de tren, que acull l’oficina de turisme de la Pobla, un espai d’atenció als esportistes i un centre d’interpretació de la comarca del Pallars Jussà, amb especial atenció a la Vall Fosca i la zona de Collegats-Boumort.


Les obres de condicionament d’aquesta estació en desús de l’any 1951, que han tingut una inversió de 336.000,91 euros, s’han dut a terme gràcies al projecte Interreg POCTEFA GPS Tourism, finançat en un 65% pel fons FEDER i un 32,82% per la Generalitat de Catalunya. Green Pyrenees Slow Tourism és un projecte que fomenta i promociona el patrimoni natural i cultural dels Pirineus, per mitjà del desenvolupament d’un model integral transfronterer de turisme vinculat a la mobilitat sostenible.

Tots els espais de l’Estació d’Esports i Natura del Pirineu són d’accés lliure i gratuït per tal de difondre els principis de desenvolupament sostenible en els desplaçaments turístics i, alhora, fomentar els valors de conservació del patrimoni natural i cultural en la població.

Els aficionats a l’esport hi poden trobar una biblioteca amb llibres relacionats amb la pràctica esportiva, veure audiovisuals que ells mateixos han pogut gravar minuts abans, disposar de dutxes i, fins i tot, un taller de bicicletes.

A l’espai interpretatiu es poden viure experiències sensitives que permeten captar l’olor de la flora típica de la comarca i apreciar-ne les varietats més autòctones. A més, es pot visualitzar com es genera el procés d’energia elèctrica produïda per les centrals hidroelèctriques del Pallars, descobrir l’àmplia gamma de rutes a la comarca tant de senderisme, de BTT com de ciclisme, els llocs de guaita i els espais on practicar esports nàutics, escalada o barranquisme. Finalment, es poden veure audiovisuals, amb unes ulleres de realitat virtual, d’activitats tradicionals com les falles o els raiers, i altres de caire més esportiu.

L’oficina de turisme de la Pobla de Segur, la primera de la demarcació de Lleida, hi ha traslladat la seva seu i des d’aquest espai amplia la informació de tots els serveis relacionats amb la mobilitat sostenible i informa de les activitats i les propostes que ofereix la comarca.

 

Més informació:

Estació d’Esports i Natura del Pirineu
Oficina de Turisme de la Pobla de Segur
Tel. 973 68 02 57
Webs: www.estaciolapobla.cat / www.lapobladesegur.cat