CONTINUA A BON RITME LA TEMPORADA D’ESQUÍ AL PIRINEU DE LLEIDA


Les estacions d’esquí alpí del Pirineu de Lleida ofereixen uns bons gruixos de neu de qualitat immillorable –oscil·len entre el metre i més de 2,3 metres a les cotes altes– i les instal·lacions i les pistes funcionen a ple rendiment per garantir la pràctica de l’esport blanc fins al final de la temporada, previst per al 22 d’abril. A més, les estacions de nòrdic també disposen de neu d’excel·lent qualitat.


La temporada d’esquí 2018-2019 continua a bon ritme, amb una bona afluència d’esquiadors, gràcies al sol i el bon temps que està fent, que, afegit a la bona qualitat de la neu, fa que molts dels allotjaments propers als complexos hivernals tinguin uns nivells d’ocupació molt alts i que alguns arribin al 100% d’ocupació.

Baqueira Beret té de 195 a 235 cm de neu; Boí Taüll, de 120 a 150 cm; Espot Esquí, de 100 a 160 cm; Port Ainé, de 100 a 160 cm; Port del Comte, de 60 a 105 cm, i Tavascan, de 100 a 150 cm. Pel que fa a l’esquí nòrdic, Aransa i Lles de Cerdanya tenen 20 km de circuits marcats; Sant Joan de l’Erm, 22 km; Tuixent-la Vansa, 25 km; Tavascan, 14 km, i Virós-Vallferrera, 8 km.

Els amants dels esports de neu, i el públic en general, tenen a la seva disposició unes instal·lacions a ple rendiment amb les millors condicions per esquiar i per gaudir de les activitats d’après-ski que ofereixen els complexos hivernals. Així, les 11 estacions del Pirineu de Lleida proposen nombroses activitats relacionades amb el turisme familiar, que inclouen classes especials d’esquí per als més petits, parcs infantils a les pistes, parcs lúdics i d’aventura per a totes les edats o activitats de divulgació de l’espai natural de l’entorn de les estacions d’esquí. D’altra banda, les 122 empreses especialitzades en esports d’hivern i escoles d’esquí proposen diferents activitats turístiques complementàries vinculades amb la neu i les estacions d’esquí lleidatanes.

Programa Esport Blanc Escolar

Un total de 1.012 alumnes pertanyents a 22 centres entre escoles públiques i concertades de les comarques de muntanya de Lleida i Aran aprendran a esquiar aquest curs 2018-2019 a les estacions del Pirineu de Lleida dins del programa Esport Blanc Escolar de promoció dels esports d’hivern entre els més petits, que enguany arriba a la sisena edició consecutiva. Durant el curs anterior hi van participar 909 nens i nenes i aquesta temporada s’ha guanyat alumnat en incorporar-hi les escoles concertades del Pirineu i Aran.

En el conjunt del Pirineu català, el programa beneficiarà 2.481 alumnes (1.337 de 3r i 1.144 de 4t de Primària) de 60 centres educatius (13 ZER, 37 escoles públiques i 10 concertades) de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Berguedà, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès i la Val d'Aran. El curs passat hi van prendre part 2.085 alumnes de 50 centres.

L’activitat, que va néixer el curs 2013-2014, consta de 8 sessions, que es duran a terme durant el segon trimestre del curs escolar, està integrada al programa d’educació física i es fa en horari lectiu. Les 8 sessions es divideixen en 3 d’esquí nòrdic, 3 d’esquí alpí i 2 de surf de neu.

Emmarcat en el Pla Estratègic d’Esports d’Hivern de Catalunya, el programa Esport Blanc Escolar té l’objectiu d’impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d’hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil de 3r i 4t de Primària, posant una atenció especial a les comarques pirinenques. L’altra finalitat és educar mitjançant l’esport a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les muntanyes de Catalunya amb la complicitat del professorat dels centres d’ensenyament i dels tècnics d’esport.

Cita mundial d’esquí a Baqueira Beret

L’estació d’esquí de Baqueira Beret acollirà els dies 1 i 2 de març la Copa del Món d’Snowboardcross masculina i femenina de la Federació Internacional d’Esquí (FIS). La competició es disputarà a la pista Blanhiblar de Beret en un circuit de 900 metres de longitud i un desnivell de 115 metres, que destaca per ser un traçat molt tècnic i amb grans salts. Les qualificacions del màxim circuit mundial d’aquesta espectacular modalitat, que es podria definir com el motocròs amb snowboard, tindran lloc el dia 1, i el dia 2 es disputaran les finals.

Seran presents en la competició els millors i les millors esportistes del món i, entre aquests, els dos esquiadors espanyols de referència i integrants de l’equip de la Reial Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFEDI), l’andalús medalla de bronze olímpica a PyeongChang’18 Regino Hernández i el basc subcampió del món Lucas Eguibar. A més, hi participaran l’australià Alex Pullin, guanyador de l’esdeveniment de Baqueira en l’edició del 2016, i el francès Pierre Vaultier, medalla d’or als Jocs Olímpics de Sochi’14 i PyeongChang’18. En la categoria femenina destaca la presència de la italiana Michela Moioli, que va ser cinquena el 2016 al Blanhiblar, però que va guanyar aquella temporada la general de la Copa del Món i el 2018 es va endur l’or olímpic a Corea del Sud.

L’esdeveniment esportiu serà també una gran festa en què hi haurà nombroses animacions i fins i tot una mostra gastronòmica amb productes aranesos i pirinencs a la zona d’arribada, fàcilment accessible des del pàrquing de Beret.

Snowgay Weekend a l’estació de Boí Taüll

La tercera edició de l’Snowgay Weekend, l’únic festival d’hivern LGTBI+ a l’Estat, tindrà lloc del 21 al 24 de març a l’estació d’esquí de Boí Taüll amb més activitats esportives, culturals, festes i concerts que mai. L’esdeveniment, que atreu més de 500 assistents de tot Espanya i de l’estranger, contribueix a la promoció turística del Pirineu de Lleida a tot el país i, cada vegada més, també internacionalment.

L’Snowgay Weekend, també anomenat l’“Orgull de l’hivern”, ofereix una completa agenda que integra activitats esportives a la neu (esquí lliure, raquetes, curses i classes d’esquí), excursions (visita a les esglésies romàniques de la Vall de Boí), jocs, festes temàtiques i concerts durant els quatre dies que dura el festival. Organitzat per Rainbow Gay Tours i Locamente, aquesta cita anual aplegarà més de 500 assistents de tot Espanya i de l’estranger per celebrar i reivindicar la diversitat en un entorn únic enmig de la natura.

La cantant Soraya Arnelas –que presentarà els seus nous èxits en una nit dedicada al festival d’Eurovisió–, la polifacètica artista La Terremoto de Alcorcón i Glitch Gyals (LaPili i Jirafa Rey) són els noms principals del cartell d’enguany. La programació es completa amb l’animació de Xenon, el travestí més famós de Torremolinos, i de The Chanclettes, que tornen a la Vall de Boí amb un nou espectacle entre el teatre i la discoteca mòbil. A la nit serà el torn de les festes com YASS!, amb tots els èxits pop, o Melon Party, amb el millor house.

Festa, jocs, esports, natura, relax i cultura conviuen en aquesta cita anual –enguany s’ha ampliat la celebració un dia més– que reivindica la igualtat i la diversitat des de l’estació de Boí Taüll, que juntament amb la Vall de Boí ofereixen una àmplia oferta esportiva, gastronòmica i cultural per a tot tipus de públics.

Esdeveniments com l’Snowgay Weekend són molt positius i contribueixen a la promoció turística del Pirineu de Lleida i de la demarcació en general arreu del món. D’aquesta manera, Lleida es posiciona en el rànquing de destinacions favorites d'hivern per a la comunitat LGTBI+ internacional, com ho són França o Suïssa, i també Madrid durant el WorldPride a l’estiu.

 

Més informació:

Baqueira Beret (la Val d’Aran)            973 63 90 00                                    www.baqueira.es
Boí Taüll (l’Alta Ribagorça)                 973 69 62 64                                    www.boitaullresort.com 
Espot Esquí (el Pallars Sobirà)             973 62 40 58                               www.espotesqui.cat  
Port Ainé (el Pallars Sobirà)                973 62 11 99                               www.portaine.cat  
Port del Comte (el Solsonès)               973 49 23 01                                www.portdelcomte.net
Tavascan (el Pallars Sobirà)                 973 62 30 89 / 665 67 01 93         www.tavascan.net
Aransa (la Cerdanya)                           973 29 30 51                               www.aransaesqui.cat
Lles de Cerdanya (la Cerdanya)            973 29 31 00                                    www.lles.net
Sant Joan de l’Erm (l’Alt Urgell)             973 29 80 15                                    www.santjoandelerm.com
Tuixent-la Vansa (l’Alt Urgell)                 973 37 00 30                                    www.tuixent-lavansa.com
Virós-Vallferrera (el Pallars Sobirà)       973 62 44 05                                    http://alins.ddl.net
Tot Nòrdic                                                  973 35 15 11 / 647 93 21 44         www.totnordic.com
Patronat de Turisme                                973 24 54 08                                    www.aralleida.cat

Rainbow Gay Tours
Tel. 633 18 55 53
Web: https://rainbowgaytours.com