BUTLLETÍ TURÍSTIC ARA LLEIDA
març 2019
RUTA DE LA FLOR DEL PRESSEGUER A AITONA

La campanya de la Flor 2019 a Aitona, una activitat del projecte Fruiturisme que enguany manté com a eslògan “Un esclat de color”, es desenvoluparà del 4 al 27 de març per tal que els visitants gaudeixin per setè any consecutiu de visites organitzades pels camps de presseguers i descobreixin els racons i el patrimoni cultural i arquitectònic d’aquesta població del Segrià.

Les estacions d’esquí alpí del Pirineu de Lleida ofereixen uns bons gruixos de neu de qualitat immillorable –oscil·len entre el metre i més de 2,3 metres a les cotes altes– i les instal·lacions i les pistes funcionen a ple rendiment per garantir la pràctica de l’esport blanc fins al final de la temporada, previst per al 22 d’abril. A més, les estacions de nòrdic també disposen de neu d’excel·lent qualitat.
 
EL PARC NACIONAL D’AIGÜESTORTES I ESTANY DE SANT MAURICI REP 552.014 VISITANTS DURANT EL 2018

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici es consolida com una de les grans destinacions de turisme als Pirineus, després que l’any 2018 rebés un total de 552.014 visitants. El 19% dels turistes que van entrar a l’espai natural van ser estrangers

TRES MUNICIPIS LLEIDATANS REBEN LA DISTINCIÓ COM A CIUTATS I VILES AMB CARÀCTER I POBLES AMB ENCANT
Solsona (el Solsonès) ha estat reconegut amb el distintiu de “Ciutats i Viles amb Caràcter” i Montsonís (la Noguera) i Taüll (l’Alta Ribagorça), amb el segell de “Pobles amb Encant”. Ambdues marques turístiques especialitzades en turisme cultural es promouen des de l’Agència Catalana de Turisme (ACT).
LES BOTIGUES HISTÒRIQUES DE SALÀS DE PALLARS CREIXEN
Amb la incorporació del nou espai museïtzat del Cafè Salón, el conjunt de botigues històriques de Salàs de Pallars (el Pallars Jussà) es consolida com una de les propostes turístiques més singulars de la demarcació de Lleida i com un dels centres d’interpretació del comerç tradicional més importants de Catalunya.
La via cicloturística InterCatalunya, que unirà Lleida i Girona al llarg de 300 quilòmetres per mitjà de camins rurals ja existents, carrerades ramaderes, vies urbanes, trams ferroviaris en desús i carreteres amb poca densitat de trànsit, ja té senyalitzat el primer tram de 67,7 km fins a Cervera. D’altra banda, la Generalitat preveu tenir enllestida aquesta primavera la primera fase de la Ruta dels Llacs, que combina la bicicleta amb el tren al llarg de la línia ferroviària entre Lleida i la Pobla de Segur.
La Pobla de Segur ha inaugurat l’equipament de l’Estació d’Esports i Natura del Pirineu, situat a l’antiga estació de tren, que acull l’oficina de turisme de la Pobla, un espai d’atenció als esportistes i un centre d’interpretació de la comarca del Pallars Jussà, amb especial atenció a la Vall Fosca i la zona de Collegats-Boumort.
ALMACELLES ESTRENA UN GRAN PARC ARTÍSTIC
El municipi de la comarca del Segrià ha inaugurat el dissabte 23 de febrer l’espectacular parc escultòric, una zona de 25.000 m2 on s’exhibeixen una dotzena d’escultures d’artistes nacionals i internacionals.
LA CATEDRAL DE LA SEU D’URGELL, DINS D’UNA CANDIDATURA TRANSNACIONAL PER A PATRIMONI MUNDIAL
La catedral romànica de la Seu d’Urgell formarà part de la candidatura d’Andorra per a Patrimoni Mundial de la UNESCO, juntament amb altres dotze monuments testimonis materials de la construcció del Coprincipat d’Andorra.
EL CARNAVAL, LES FIRES I LES COMPETICIONS DE NEU, PROTAGONISTES DEL MES DE MARÇ
Els actes al voltant del Carnaval, les diferents manifestacions firals comercials –entre les quals destaquen la Fira de Sant Josep de Mollerussa, Lleida ExpoTren i el Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya a Lleida– i les competicions esportives a la neu protagonitzen un mes de març ple d’activitats festives.
http://www.aralleida.com

 973 24 54 08       info@aralleida.cat

donar-se de baixa