PLA D’ACCIÓ PER POTENCIAR EL TURISME DE FAUNA SALVATGE A BOUMORT


El Consell Comarcal del Pallars Jussà impulsa el “Pla d’acció per consolidar i promocionar el turisme de fauna salvatge a la Reserva del Boumort”, en què es posa un èmfasi especial en les activitats guiades per observar aquests animals que viuen en llibertat.


La sessió de presentació del pla va tenir lloc a l’Epicentre, el Centre de visitants del Pallars Jussà a Tremp, amb la presència de més d’una vintena d’agents turístics de la comarca del Pallars Jussà. El document analitza la situació d’aquest segment turístic a la Reserva Nacional de Caça de Boumort i planteja accions destinades a potenciar i promocionar el turisme d’observació de fauna salvatge, posant especial èmfasi en les activitats guiades. 

El projecte agrupa activitats en quatre àmbits referents a l’adaptació del territori amb equipaments nous i la millora dels recursos faunístics; la millora de l’oferta turística i el suport a les empreses; la promoció, la comunicació i la formació, i, finalment, la cooperació, el treball en xarxa i les vies de finançament.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, va destacar el treball fet en la capacitació dels professionals que ja estan desenvolupant productes turístics a Boumort. L’acció ha permès dur a terme assessoraments personalitzats als empresaris amb l’objectiu de millorar els diversos productes turístics que ofereixen, com també els canals de comercialització i promoció corresponents.

A més, l’acció ha permès la redacció d’una guia –que estarà disponible pròximament– que incorporarà idees, suggeriments i recursos per dissenyar i executar productes de turisme d’observació de fauna, amb informacions pràctiques per poder desenvolupar-los a la Reserva de Boumort i en altres espais naturals propers.

El pla d’acció és el resultat de l’acció “El Boumort, laboratori de noves oportunitats laborals vinculades a l’ecoturisme i l’observació de fauna salvatge”, executada pel Consell Comarcal del Pallars Jussà el passat 2018 en el marc del Projecte Treball a les 7 Comarques, amb subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

La Reserva Nacional de Caça de Boumort, de 13.097 hectàrees, destaca per la presència dels ungulats salvatges, com ara el cérvol comú, els isards, els cabirols i el porc senglar. Altres espècies de mamífers existents són el conill, la llebre europea, les guineus, els teixons, les fagines, els gats fers i les musteles. Pel que fa als ocells, la reserva és l’únic indret d’Europa on crien les quatre espècies de rapinyaires que habiten al continent: el voltor negre, el voltor comú, el trencalòs i l’aufrany. També s’hi poden observar el gall fer, el picot negre, el mussol pirinenc, el falcó pelegrí i l’àliga daurada.    

 

Més informació:

Consell Comarcal del Pallars Jussà
Tel. 973 65 01 87
Web: www.pallarsjussa.net

Epicentre. Centre de visitants del Pallars Jussà
Tel. 973 65 34 70
Web: www.pallarsjussa.net