BUTLLETÍ TURÍSTIC ARALLEIDA
febrer 2019
LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA FA PÚBLIC EL VEREDICTE DEL JURAT DEL 30è PREMI TURÍSTIC INTERNACIONAL DE PREMSA PICA D’ESTATS

El guardó convocat pel Patronat de Turisme ha rebut 192 treballs, 46 dels quals corresponen a premsa internacional, xifra que representa el millor registre de tota la història del guardó pel que fa a l’àmbit internacional

Totes les estacions d’esquí alpí i de fons del Pirineu de Lleida estan obertes després de les nevades caigudes els darrers dies i les baixes temperatures, que han permès l’increment dels gruixos de neu als complexos d’alpí que estaven en funcionament i l’inici de la temporada als diferents equipaments hivernals de nòrdic que fins ara no havien pogut estrenar la campanya.
 
LES COMARQUES DE LLEIDA TANQUEN L’ANY 2018 AMB EL MILLOR RESULTAT DE TOTS ELS TEMPS QUANT AL NOMBRE DE VIATGERS, PERNOCTACIONS I TURISME ESTRANGER

El sector turístic de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida ha tancat l’any 2018 amb el millor resultat de la història quant al nombre de viatgers i de pernoctacions, segons les dades de l’INE en els establiments d’hoteleria, turisme rural, càmpings i apartaments turístics. Aquestes xifres, encara provisionals, també situen el turisme estranger amb el millor resultat de tots els temps i batent el seu propi rècord de l’any anterior.

EL TURÓ DE LA SEU VELLA PRESENTA LA DOCUMENTACIÓ PER SER DECLARAT PATRIMONI MUNDIAL

Lleida avança en el seu desig d’aconseguir la proclamació del Turó de la Seu Vella, l’element patrimonial cabdal, diferencial i més turístic de la ciutat, com a Patrimoni Mundial de la UNESCO en la categoria de conjunt monumental.

CERVERA, CAPITAL DE LA CULTURA CATALANA DEL 2019
Cervera és aquest any 2019 la Capital de la Cultura Catalana, amb l’objectiu de posar en valor la riquesa cultural de la capital de la Segarra i del seu territori. L’esdeveniment inclou un programa d’unes 200 activitats interdisciplinàries repartides en més de 25 escenaris interiors i exteriors i amb la participació de més de 260 artistes i creadors.
De l’11 al 14 de juliol, les Valls d’Àneu, al bell cor del Pirineu lleidatà, tornaran a ser l’epicentre musical del país amb la celebració d’una nova edició del Doctor Music Festival, un gran trobada que aplegarà una cinquantena de prestigiosos grups i artistes del panorama nacional i internacional.
Bagergue, a la Val d’Aran, és la primera població catalana que forma part de l’associació Els Pobles més Bonics d’Espanya, que ja agrupa 79 nuclis. El poble aranès ha rebut el segell de qualitat per la seva bellesa, la història i la cultura i per disposar d’un element catalogat, que és l’església romànica de Sant Fèlix.
PLA D’ACCIÓ PER POTENCIAR EL TURISME DE FAUNA SALVATGE A BOUMORT
El Consell Comarcal del Pallars Jussà impulsa el “Pla d’acció per consolidar i promocionar el turisme de fauna salvatge a la Reserva del Boumort”, en què es posa un èmfasi especial en les activitats guiades per observar aquests animals que viuen en llibertat.
L’ANIMACIÓ STOP MOTION PROTAGONITZA L’ANIMAC
La 23a edició d’Animac. Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, que se celebrarà del 21 al 24 de febrer a Lleida, tindrà com a tema principal el món de l'animació stop motion. L’esdeveniment bat rècords amb els més de 1.000 films rebuts procedents de 66 països.
UN MES MOLT ESPORTIU I AMB NOMBROSES FESTES TRADICIONALS A LES COMARQUES DE LLEIDA
Les competicions esportives a la neu i les festes tradicionals marquen les agendes de les diferents poblacions lleidatanes. Entre els esdeveniments cal fer esment de la Festa del Santíssim Misteri de Cervera, l’Animac. Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, la Bassella Race 1 d’enduro, la Marxa Beret, l’internacional Open Vall Fosca i l’Snow Race by Gos Àrtic a Baqueira i Port Ainé.
http://www.aralleida.com

 973 24 54 08       info@aralleida.cat

donar-se de baixa