BUTLLETÍ TURÍSTIC ARALLEIDA
gener 2019
EL PATRONAT DE TURISME PREVEU UNA MITJANA D’OCUPACIÓ AL PIRINEU DE LLEIDA AL VOLTANT DEL 70% DURANT ELS 12 DIES DE FESTES NADALENQUES

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una mitjana d'ocupació turística que podria situar-se al voltant del 70% durant les festes de Nadal, Cap d'Any i Reis a les comarques del Pirineu de Lleida amb estacions d'esquí, durant els 12 dies que van del dimecres 26 de desembre, festivitat de Sant Esteve, fins al diumenge 6 de gener, dia de Reis. La millor ocupació arribarà pel període comprès entre el 27 de desembre, l’endemà de Sant Esteve, i el primer dia d’any nou, quan se situarà entre el 90 i el 95% de mitjana i amb establiments amb plena ocupació a diferents indrets del Pirineu amb estacions d’esquí. Durant aquestes festes nadalenques el Patronat preveu la venda de més de 185.000 forfets al conjunt de complexos d'hivern del Pirineu lleidatà.

Les comarques del Pirineu de Lleida disposen aquesta temporada 2018/2019 d’una de les millors ofertes complementàries a l’esquí de l’Estat espanyol, amb 122 empreses especialitzades en esports d’hivern i escoles d’esquí, que fan que els visitants puguin gaudir de la neu i la natura en llibertat i amb les millors garanties.
 
LES COMARQUES DE LLEIDA EXPOSEN LES NOVETATS DE L’OFERTA TURÍSTICA A FITUR

Les noves propostes turístiques de les comarques de Lleida tindrà un lloc destacat en l'oferta turística de Catalunya present a la 39a edició de la Fira Internacional de Turisme-Fitur 2019, que se celebrarà del 23 al 27 de gener a Madrid.

COMPETICIONS MUNDIALS A LES COMARQUES LLEIDATANES DURANT EL 2019

Les comarques del Pirineu de Lleida acolliran durant el 2019 diferents competicions d’àmbit mundial, entre les quals destaquen la Copa del Món d’Snowboard cross FIS a Baqueira Beret i el Mundial de Piragüisme d’Aigües Braves a la Seu d’Urgell i Sort. Aquests dos esdeveniments ajudaran a situar una part del Pirineu de Lleida en el mapa internacional gràcies a la cobertura televisiva mundial que tindran.

LA FIRA DE L'OLI I LES GARRIGUES CALENTA MOTORS
L‘oli d’oliva esdevé entre el novembre i el març un dels protagonistes de l’activitat agrària i turística de la plana de Lleida, especialment de les comarques de les Garrigues, l’Urgell i el Segrià. Una de les activitats més destacades és la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que enguany assoleix la 56a edició amb més de 90 expositors.
La Rialp Matxicots ha estat escollida, per votació popular, com a millor ultratrail de Catalunya d’aquest 2018. Aquesta prova celebrada al Pallars Sobirà ha esdevingut una de les curses més prestigioses de muntanya, i en la darrera edició va aplegar uns 800 esportistes de tot l’Estat.
Les obres de restauració de l’ermita de la Pertusa, a Corçà, al municipi d’Àger, ja estan acabades. Es tracta de la primera reforma d’importància que s’ha dut a terme en aquest emblemàtic temple de la comarca de la Noguera, situat a prop de l’entrada al congost de Mont-rebei.
IMPULS TURÍSTIC A LA POBLA DE SEGUR COM A PORTA D’ENTRADA AL PIRINEU
La Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya finançarà el projecte anomenat “Valorització de la Pobla de Segur com a Porta d’Entrada al Pirineu”, que l’ajuntament d’aquesta població del Pallars Jussà va presentar a la convocatòria de Plans de Foment Territorial de Turisme 2018. Inclou actuacions en el Conjunt Modernista Mauri, el Centre de Mobilitat Sostenible l’Estació i el riu Noguera Pallaresa.
QUARANTA-SET EXPERIÈNCIES PER GAUDIR DE LA NATURA AL PALLARS SOBIRÀ
Una quinzena d'empreses de les Valls d'Àneu, la Vall de Cardós i la Vall Ferrera, al Pallars Sobirà, comercialitzaran 47 experiències vinculades amb la natura i la fauna de la zona i que tindran com a eix vertebrador l’ós bru del Pirineu.
LES COMARQUES DE LLEIDA ENCETEN L’ANY 2019 AMB MOLTES ACTIVITATS FESTIVES
Les poblacions lleidatanes estrenen l’any 2019 amb un calendari festiu ple d’activitats de tot tipus, en què destaquen les cavalcades dels Reis Mags i les festes populars dedicades a Sant Antoni i Sant Sebastià, a més de les competicions relacionades amb la neu.
http://www.aralleida.com

 973 24 54 08       info@aralleida.cat

donar-se de baixa